Unity vil slå ned på seksuel chikane og voldstrusler i onlinespil

Seksuel chikane, hadebeskeder og trusler om vold i online gaming er et voksende problem. Nu vil Unity gøre noget ved det.

Unity vil slå ned på seksuel chikane og voldstrusler i onlinespil

7 ud af 10 gamere har oplevet ubehagelig og grænseoverskridende adfærd, mens de har spillet multiplayer eller på tværs af platforme, viser ny undersøgelse fra Unity. Det kan være seksuel chikane, hadebeskeder eller trusler om vold.

Der skal slås ned på seksuel chikane, hadebeskeder og trusler om vold i online gaming

Det skal der slås ned på, forklarer Unity, hvis teknologi bruges til at udvikle spil til computere, konsoller og mobile enheder. Derfor har de opkøbt AI-virksomheden OTO, der via kunstig intelligens kan identificere grænseoverskridende adfærd i online- og multiplayer spil.

Unity vil integrere OTO’s løsning i sin Vivox-platform og det skal være med til at dæmme op for det, de selv kalder for en af spilbranchens største udfordringer, nemlig ubehagelig og grænseoverskridende adfærd.

“Vores undersøgelse viser, at de mange nye multiplayer-spil på forskellige platforme har gjort, at problemet med ubehagelig adfærd er blevet større. Med integrationen af OTO giver vi udviklerne en simpel og skalerbar løsning til at designe og sikre virtuelle spilmiljøer, der kan fremme gode spiloplevelser og opdage ubehagelig adfærd,” siger Felix Thé, VP of Product Manager, Operate Solutions, Unity.

Spilproducenterne får med OTO’s løsning integreret i Unitys platform adgang til en såkaldt akustisk intonationsmotor, der er 100 gange hurtigere end almindelig talegenkendelse og kan registrere ubehagelig adfærd uanset sprog.

Se også: Bedste telefoner til gaming

Dårlige spiloplevelser koster spiludviklerne dyrt

Udover at skabe bedre stemning ved at slå ned på grænseoverskridende adfærd, så kan det også være god forretning for spiludviklerne at gøre det muligt.

67 % af spillerne i undersøgelsen var nemlig meget eller delvis tilbøjelig til at stoppe med at spille multiplayer-spil, hvis de oplevede ubehagelig adfærd. Hele 92 % af spillerne mener, at der bør implementeres løsninger for at imødegå ubehagelig adfærd i multiplayer-spil.

Se også: Nyheder om gaming