Vil du opsige Google Stadia? Her er alt du skal vide

Hvad sker der når man opsiger spil-streamingtjenesten Google Stadia? Her er hvad der sker med adgangen til tjenesten, dine spil, dit forløb i spillene og mere.

Vil du opsige Google Stadia? Her er alt du skal vide

Abonnerer du eller overvejer du at prøve Google spil-streamingtjeneste, så er det rart at vide hvad der sker, når du engang skal opsige dit abonnement. Hvad sker med der din Stadia konto, dine gratis spil, de indkøbte spil og dit forløb i disse spil? Alt det finder du svar på i denne artikel.

Læs også: Disse mobiler kan bruges til Google Stadia

Google Stadia: Fremtidens måde at spille på

Google Stadia er et af de første bud på fremtidens måde at spille spil på. Selvom vi i år spændt afventer nye PlayStation– og Xbox-konsoller, så har producenterne fokus på noget helt andet: spil-streaming. Muligheden for at kunne spille alle de store og grafiske imponerende spil på alle enheder, alt fra mobilen til TV’et, og afvikle det hele fra nogle kraftige servere, giver mulighed for at nå ud til mange brugere. Så spil-streaming er noget vi kommer til at se meget mere til i fremtiden – ikke kun fra Google.

Men at have alle sine spil i skyen er noget helt andet, end at have en fysisk kopi eller en kopi på en harddisk. Hvad sker der med alle de penge og timer, der er blevet brugt på spillene, når det hele ligger i skyen og man ikke længere vil betale det månedlige abonnement på 69 kroner? Læs med herunder.

Læs også: Test om du er klar til Google Stadia

Opsig Google Stadia-abonnement og spil videre

Investerede du i Founders Edition, så er dine tre måneders gratis Stadia-abonnement på vej til at udløbe. I stedet for at blive ved med at betale 69 kroner om måneden, så kan tjenesten faktisk stadig tilgås efter en annullering af abonnementet. Men hvad sker der så med dine spil?

Sådan er du stillet, når du ikke længere abonnerer på Google Stadia:

  • Du mister adgangen til alle de gratis spil, som du har modtaget som abonnent.
  • Du kan fortsat spille de spil du har betalt for.
  • Indholdet bliver streamet i 1080p med stereolyd.
  • Du vil ikke kunne købe nye spil.

Det vil altså sige, at opsiger man Google Stadia, så kan man stadig spille spil, som man selv har betalt for. Det bliver dog ikke i 4K-opløsning og i surroundlyd, men begrænset til 1080p og stereo – hvilket de fleste nok kan leve med.

Har du selv købt en række spil på Stadia, så kan du altså med fordel spare abonnementet og spille videre. Men du kan altså ikke købe nye spil.

Læs også: Google Stadia får nu flere spil

Sådan opsiger du Google Stadia

Det er ganske let at opsige Google Stadia. Sådan gør du det:

  1. Gå til stadia.google.com.
  2. Klik på din avatar øverst til højre.
  3. I drop-down menuen vælger du “Stadia setting” (Stadia Indstillinger).
  4. Tryk på “Purchases & subscriptions” (køb og abonnementer)
  5. Herefter vælger du “unsubscribe” (opsig abonnement)

Bruger du Stadia-appen, så følger du ovenstående guide fra skridt 2.

Gratis Google Stadia kommer snart

Er du stadig ikke helt hooked på at betale for Google Stadia Pro-abonnement, så kan du se frem til Google Stadia Base. Stadia Base er et gratis “abonnement”, der lanceres inden for de næste par måneder. Her får man samme adgang til Google Stadia, men kan kun afvikle spil i 1080p og med stereolyd.

Læs også: Google Stadia byder til marts Doom Eternal velkommen