Google Chromecast med Google TV er nu officiel

Den længe ventede Chromecast med Google TV er nu officiel. Her er der 4K-opløsning, Dolby Vision, fjernbetjening, Google TV indbygget til en meget overkommelig pris på 49 dollars. Men der er en dårlig nyhed.

Google Chromecast med Google TV er nu officiel

Vi har efterhånden skrevet side op og side ned om denne nye Chromecast. Det er også et spændende produkt, som vi har set utroligt meget frem til. Men lige nu er det usikkert om den overhovedet kommer til Danmark. Nu er Chromecast med Google TV i hvert fald officiel og her er hvad du skal vide om den.

Læs også: Google Nest Audio: Bedre lyd i genbrugsmaterialer

Den nye Chromecast er ikke ligesom den Chromecast du i dag kender til. Nu er det ikke længere nødvendigt at caste indholdet fra din mobiltelefon eller tablet, for det hele er indbygget i selve Chromecast’en. Den kommer nemlig med Google TV, en ny brugerflade ovenpå Android TV, hvor alle streamingtjenester ligger til at blive valgt med den medfølgende fjernbetjening.

Læs også: Her er Chromecast med Google TV og dens pris

Chromecast med Google TV: Selve enheden

Selve Chromecast’en, altså den lille afrundede dongle med HDMI-stik, ser ikke så meget anderledes ud – lige bortset fra at den kommer i tre farver; grå, pink og blå. Den understøtter 4K-opløsning op til 60 fps, HDR, Dolby Vision og får denne gang strøm gennem en USB-C indgang. Softwaren er Android TV og brugerfladen er Google TV – forvirrende I know. Mere om det senere. Men det betyder at alle apps der allerede er til Android TV også er til Google TV. Den har dog samtidig traditionel Chromecast cast-funktion.

Chromecast med Google TV
Chromecast med Google TV

Chromecast fjernbetjeningen

Den nye fjernbetjening er ret interessant. Den har en utrolig handy størrelse og får strøm fra tre AAA-batterier. Den benytter både bluetooth og infrarød. På fjernbetjeningen finder man en Google Assistent-knap, en input knap samt en direkte knap til Netflix. Mon ikke Netflix har betalt en krone eller to for denne? Der er selvfølgelig også en genvej til Youtube.

Læs også: Guide: Sådan kommer du let i gang med dit smart-hjem

Chromecast med Google TV
Chromecast med Google TV fjernbetjening.

Chromecast med Google TV

Google TV er en helt ny brugerflade fra Google, hvor der under gemmer sig en gammel kender, nemlig Android TV. Den nye brugerflade ser ganske intuitiv ud og ideen er, at man ikke længere kigger på de enkelte streamingtjenester, men på deres indhold.

Det vil sige at man vælger en række streamingtjenester, som man vil få præsenteret film og serier fra, og disse vil blive vist på hjemmeskærmen af Google TV. De tjenester du ikke abonnerer på får vist deres indhold med et lille hængelås ikon. Man behøver altså ikke længere åbne tjenesten, inden kan man kan søge og vælge indhold. Man kan søge via Google Assistent og det hele er opdelt i kategorier.

Læs også: Sådan bygger du et smart-hjem med Google Home og Google Assistent

Chromecast med Google TV
Chromecast med Google TV. Her er det brugerfladen i Google TV. Foto: The Verge

Chromecast med Google TV: Pris og tilgængelighed

Chromecast med Google TV kommer i første omgang ikke til Danmark, men forventes først senere. Vi ved desværre ikke hvornår. Den amerikanske pris er 49 dollars. En dansk pris gætter vi på bliver omkring 399 til 449 kroner. Den kan også købes inklusiv et halvt års Netflix-abonnement og her er prisen 89 dollars.

Læs også: Google Pixel 5 og Pixel 4A: to budgetvenlige 5G-telefoner