Google har planer om egne chips i Pixel-telefonerne i 2021

Det kunne tyde på, at Google i den allerede til næste år vil benytte egne chipsets i Pixel-telefonerne. En Whitechapel-chip er blevet lækket på nettet.

Google har planer om egne chips i Pixel-telefonerne i 2021

Et nyt rygte er dukket op fra Axios, og her hedder det sig, at Google er nået vældigt langt med at udvikle egne chips, der skal sidde i deres Pixel-telefoner, og måske med tiden også i Chromebooks. Kodenavnet for chippen er Whitechapel, og det er en 8-core ARM-chip, designet med hjælp fra Samsung. Der går dog stadig et års tid, inden den er klar.

Læs også: Selv uden Google er Huawei P40 Pro stadig populær

Vi har hørt spredte rygter om Googles planer om selv at producere chips i flere år, og på det seneste har de ansat personale, der tidligere har arbejdet for Qualcomm og Intel. Der har også tidligere været rygter om et samarbejde mellem Google og Samsung, og at det skulle have noget med chips at gøre. Dette er dog første gang, vi nærmer os en bekræftelse af projektet med navn og de første specifikationer.

På nuværende tidspunkt er Whitechapel altså en 8-core chip med hardware, der er ”optimeret til Googles machine learningsteknologi”. Det betyder formentlig andre on-die heterogene DSPer eller enheder optimeret til AI-brug, i stil med Qualcomms Hexagon DSP. En del af chippen kommer til at være always-on og specifikt konstrueret til at forbedre funktionaliteten i Google Assistant. Vi har endnu ikke hørt nogen detaljer om inkluderede modemmer. Det er muligt, at Google stadig holder sig til Qualcomm på den front.

Læs også: Test af Google Pixel 2 – et behageligt kendskab

Ifølge Axios’ kilder skal Whitechapel-chipsene bygges hos Samsung med deres kommende 5nm-proces og derefter bruges i Pixel-telefoner. Sidenhen kan de også finde vej til Chromebooks.

Det bliver spændende at følge Googles vej ind på et chip-marked, der er voldsomt domineret af Qualcomm, og hvor MediaTek snyder i benchmarktests. Klarer Googles chips sig godt, kan der sagtens være en plads til dem på det ellers noget stagnerede marked.

Læs også: Trådløs Android Auto understøttes nu i 34 lande