Guide: Sådan får du DVD-film på HTC Touch HD

Vi viser dig, hvordan en DVD-film kan overføres og afspilles på HTC Touch HD.

Guide: Sådan får du DVD-film på HTC Touch HD

En stor skærm gør det oplagt at have DVD-film på mobilen. Desværre giver producenterne ingen hjælp til kunderne, når DVD’en skal afspilles på den den mobile enhed.

Denne lille guide kan forhåbentlig hjælpe dig på vej – omend det stadig ikke er helt “bare lige”.

Først og fremmest skal du hente programmet DVDFab 5 fra nettet (download link). Dette kan lave DVD-film om til et hav af formater, der kan spilles på en række mobiler. I tilfældet her, fokuserer vi dog på Touch HD fra HTC.

blank, faktabokse, fuld bredde

Læs også: Sådan får du DVD-film på iPhone

Punkt for punkt…

Den største udfordring, er at få valgt et videoformat mobilen kan afspille og få det kodet i en størrelse, som mobilen vil håndtere korrekt.

Under fanen “DVD to Mobile” i DVDFab-programmet tager vi udgangspunkt i “iPod/iPhone”. Man kan ikke bruge formatet direkte på Touch HD, da opløsningen er anderledes end på iPhone. Derfor skal det tilpasses lidt.

Når DVD’en er åbnet af programmet, har den automatisk selv valgt den korrekte filmfil på skiven. Derefter skal du blot vælge sprog og eventuelle undertekster (subpicture).

I næste skærmbillede vises, hvilke filer der er klar til konvertering. Klik på “conversion settings”.

Opløsningen på Touch HD er 800 x 400 pixels. Derfor skal der i “frame resolution” vælges en opløsning som er tættest på denne. I det aktuelle tilfælde valgte vi 720×388 pixels.

Under punktet “Fixed bitrate” angives hvor god kvalitet billedet skal være i. 625 kbps er et acceptabelt kompromis. Sættes denne højere, vil afspilningen på enheden hakke – sættes den lavere, vil billedekvaliteten blive dårligere.

Audio Bitrate skal sættes på 128 kbps.

Så er det ellers bare at acceptere, hvorefter filmen konverteres. Det tager en lille times tid pr. film. Det færdige resultat skal så blot overføres en mobilen, hvorefter filen kan findes via programmet “Filoversigt”.

Når filmen åbnes på mobilen, går der nogle sekunder, inden afspilningen starter. I begyndelsen af filmen, kan filmen godt hakke lidt de første par sekunder.

Til slut skal du huske, at du kun må konvertere egne film til egen mobil. Det er IKKE tilladt at dele filerne med andre, f.eks. via nettet.

Programmet DVDFab 5 kan prøves gratis i 30 dage.