Her er 12 applikationer, der udnytter iOS 5 til fulde

Med det nye iOS 5 følger en masse nye funktioner og muligheder. Få her 12 spil og applikationer, der gør brug af dem.

Her er 12 applikationer, der udnytter iOS 5 til fulde

Det nye iOS 5 bibringer mere end 200 nye funktioner til iPhone og iPad, og gør det blandt andet muligt at spille multiplayer-spil med dine venner, eller bruge iCloud til at tilgå dokumenter og spil fra forskellige enheder.

PC World har samlet 12 fede spil og apps, der gør brug af alle de nye muligheder i iOS 5.

Nogle af de nye funktioner, som for eksempel AirPlay-spejling og brug af stemmestyringen Siri, kræver en iPad 2 eller iPhone 4S.

Real Racing 2 HD

Real Racing 2 HD

Spillet er blevet optimeret til iOS 5, og nu kan du bruge AirPlay-spejling til at spille i 1080p HD på dit TV, og du kan spille med op til tre venner via AirPlay-funktionen.

Real Racing 2 HD koster 42 kroner i App Store.

diversion
Diversion

Diversion

Spillet indeholder 140 levels, og er blevet markant bedre med muligheden for Airplay-spejling, hvor man, på samme måde som med Real Racing 2 HD, kan spejle skærmen op på TV’et. Spillet er tilknyttet Game Center, så du kan få notifikation om dine bedrifter i spillet.

Diversion koster 6 kroner og kan hentes i App Store.

djay
Djay

Djay

Applikationen er blevet opdateret til at arbejde sammen med iCloud, så du kan synkronisere og tage sikkerhedskopier af dine sang-indstillinger. Airplay-integrationen lader dig afspille sange trådløst.

Applikationen koster 119 kroner og kan hentes i App Store.

Facebook

Facebook

Facebook-applikationen er blevet opdateret og tilpasset iOS 5, så det er muligt at kigge billeder igennem i fuld skærm og i en højere opløsning. Applikationen arbejder sammen med Facebook-spil, som eksempelvis FarmVille og Words With Friends. 

Facebook-applikationen er gratis og kan hentes i App Store.

find my iphone
Find My iPhone

Find My iPhone

Apples Find My iPhone-app kan hjælpe dig med at finde mistede iOS-enheder, og er nu blevet opdateret til iOS 5. Udover at fungere på iPhone, iPad og iPod kan du nu også også finde din Mac, hvis du bruger OS X 10.7.2, og aktiverer Find My iPhone under iCloud.

Applikationen er gratis og kan hentes i App Store.

gem king
Gem King

Gem King

Her er et spritnyt spil, der udnytter funktionerne i iOS 5 til fulde. Man kan fortsætte samme spil på en anden enhed, end hvor du startede, takke være iCloud-integration.

Man kan også bruge AirPlay-spejling, og spille på TV-skærmen. Der er desuden fuld integration med Twitter og Game Center.

Gem King er gratis og kan hentes i App Store.

instapaper
Instapaper

Instapaper

Med Instapaper kan web-sider og artikler gemmes offline, til senere brug og læsning. Applikationen har fået en fuld ansigtsløftning til iOS 5, og udseendet er blevet komplet redesignet. Applikationen er nu integreret med Wikipedia, som kan slå ord op, og der er en ny søgefunktion, der viser andre apps, der understøtter Instapaper.

Applikationen er gratis og kan hentes i App Store.

keynote
Keynote

Keynote

Apples egen applikation Keynote kan bruges til at lave præsentationer med, og er nu blevet kompatibel med AirPlay, så man trådløst kan vise præsentationer via AppleTV. Under præsentationen kan man vise noter og bruge laser-lyset på iPad. Præsentationerne synkroniserer automatisk med iCloud.

Applikationen koster 59 kroner i App Store. 

omnifocus
OmniFocus

OmniFocus

Applikationen holder styr på dine opgaver og gøremål, og er blevet opdateret til iOS 5. Den kan nu give ‘location reminders’, så du bliver påmindet, når du nærmer dig en specifik geografisk placering. Derudpover kan OmniFocus blandt andet synkronisere med app’en til Mac.

Applikationen koster 119 kroner og kan hentes i App Store.

pages
Pages

Pages

Apples applikation Pages lader dig oprette og redigere i dokumenter fra din iPhone eller iPad. Pages er blevet tilpasset iOS 5, og på den nye iPhone 4S kan Pages nu udnytte stemmestyringsfunktionen Siri. Af andre opdateringer kan nævnes en funktion til at indsætte fod- og slutnoter, og så synkroniseres dine dokumenter automatisk med iCloud.

Applikationen koster 59 kroner i App Store.

pocket god
Pocket God

Pocket God

Med Pocket God får du lov til at lege gud. Spillet er et af de bedst sælgende iOS-spil i USA. I den iOS 5-opdaterede version kan du spille multiplayer via Game Center, og der er tilføjet iCloud-integration og en masse nyt indhold.

Spillet koster 6 kroner og kan hentes i App Store.

twitter
Twitter

Twitter

Twitter er blevet intereret fuldt ud i iOS 5. Dermed kan man tweete fra stort set alle hjørner af iOS 5. Twitter-app’en integrerer nu Twitters officielle fotodelings-funktion, og på iPad vises beskeder desuden kronologisk, som vi kender det fra beskeder på iPhone.

Twitter er gratis og kan hentes i App Store.

Sidste nye om historien

Redaktionen kunne ikke lade tematikken ligge. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 18/10/2011 blev sagen bragt videre med en vinkel omkring Komplet liste over de 200 nyheder i iOS 5.0 – Følg det videre forløb her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for aktuelle nyheder om emnet..