Her er Google Chromecast med Android TV og remote

Der har været snak om den længe og nu skulle den være lige på trapperne: Googles Chromecast med Android TV og fjernbetjening.

Her er Google Chromecast med Android TV og remote

Vi har længe vist, at Google var godt i gang med en helt ny Chromecast, og i dag får vi så det første indtryk af den. Enheden er tidligere set i et udvikler-eksemplar, men det er først nu vi ser det færdige design samt det Android TV-interface den vil byde på.

Navnet kunne meget vel blive Chromecast 2 Ultra, men indtil videre har den kun fået kodenavnet “Sabrina”. Ifølge rygterne kunne den også blive solgt under “Google Nest”, som Google har navngivet de senest smart-enheder. Den vil dog byde på en meget anderledes brugeroplevelse end tidligere Chromecast-produkter, da den kommer med indbygget Android TV og en fjernbetjening.

Det betyder at man ikke behøver en smartphone til at styre denne, i stedet kan det hele klares fra fjernbetjeningen. Den minder derfor mere om Apple TV end de tidligere Chromecasts. Fjernbetjening kommer med både IR-blaster, en knap til Google Assistent og en mikrofon.

I dag kan vi vise billeder af den kommende enhed fra Google, nogle enhelte billeder af selve brugerflade med android-TV og et glimt af fjernbetjeningen. Der er endnu ikke nyt om prisen og hvornår den er klar til salg, dog siger rygterne omkring 80 dollars og en lancering til sommer.

Læs også: Test af Google Chromecast Ultra

Den nye Chromecast (eller NestCast?) ser ud til at komme i tre farver: lyserød, hvid og sort. Her et par billeder af den:

Chromecast med Dolby Vision

En af fordelene ved Android TV er, at streamingapps til platformen kan understøtte Dolby Vision og Dolby Atmos, to vigtige standarder, der allerede understøttes i apps som Netflix på Apple TV 4K , Nvidia Shield og andre rivaliserende enheder, men ikke understøttes fuldt ud på Googles nuværende Chromecast. Indmaden forventes også opgraderet og med understøttelse af HDMI 2.1.

Her ses selve brugerfladen, som enheden kommer med og fjernbetjeningen:

Fjernbetjening giver hurtig adgang til Google Assistent, hvorved man kan styre smarte ting i hjemmet og finde indhold på udvalgte tjenester.

Læs også: Nu får den originale Chromecast ikke flere opdateringer

Mere nyt om temaet

Historien har udviklet sig. Siden vi publicerede artiklen er der kommet mere til historien. Lasse Olsen valgte at gå videre med sagen. 29/5/2020 pustede redaktionen nyt liv til historien med en vinkel på Google vil hjælpe dig med at holde afstand til andre – Klik her for artiklen.. Få også seneste nyt om temaet her..