Huawei P40 Pro – alt hvad vi ved om den

Om to dage lancerer Huawei endelig deres næste topmodel: Huawei P40 Pro. Her er alt hvad vi ved om den.

Huawei P40 Pro – alt hvad vi ved om den

Det nærmer sig et år siden vi har set en ny topmodel fra Huawei krydse Danmarks grænse, men om to dage står vi klar til at tage imod P40 -serien, og med den topmodellen P40 Pro.

Huaweis Mate 30 Pro, der blev lanceret i efteråret sidste år, kom desværre aldrig til landet. Sidste topmodel Huawei lancerede i Danmark var den virkelig gode P30 Pro, og nu er tiden kommet til dens afløser, P40 Pro.

Hovedfokus med Huaweis P-serie er design og fotografi, så vi kan regne med en flot mobiltelefon med det nyeste inden for kamerateknologi. Den skal dog også konkurrere mod de fremragende kameraer i Samsung Galaxy S20 Ultra og Apples iPhone 11 Pro, så der bliver kamp til stregen.

Hvad mon Huawei i denne omgang kan hive op af hatten? Her tager vi et kig på alt hvad vi ved om Huawei P40 Pro.

Læs også: Huawei P40 Pro – årets kamera-krig er i gang

Hvornår kommer Huawei P40-serien?

Huawei P40-serien bliver lanceret torsdag den 26. marts. Præsentationen streames live, for alle som har lyst til at følge med. Vi bringer selvfølgelig alle de spændende nyheder fra eventet til jer.

Læs også: Huawei P40 og P40 Pro lanceres til marts

Hvordan ser Huawei P40 Pro ud?

Det kan vi jo selvfølgelig ikke sige med sikkerhed, men forleden dukkede der nye billeder om, som virker meget troværdige. Dem kan du se lige her:

Som man kan se, så er det et noget anderledes design, sammenlignet med sidste års P30 Pro. Skærmnotchen er skiftet ud med et såkaldt hole punch til frontkameraet, og på bagsiden ser vi et nyt kameradesign, som til forveksling ligner både Samsungs og Apples seneste designs. Billederne afslører samtidig, at skærmen dækker imponerende meget af mobilens forsiden, og tager vi ikke helt fejl, så ser skærmen mindre buet ud denne gang.

Indmaden i Huawei P40 Pro

Vi kan med ret stor sikkerhed sige, at Huawei P40 Pro kommer til at stjæle en stor del af dens indmad fra seneste Mate-serie, altså Mate 30 Pro. Det har Huawei gjort flere gange før. Det betyder altså, at Huawei P40 Pro vil blive udstyret med Kirin 990-chipsettet, som ud over at være lynhurtigt, også er udstyret med 5G. Så det tyder altså på, at P40 Pro bliver Huaweis første 5G-mobil i Danmark.

Derudover kommer den selvfølgelig med masser af RAM og lagerplads, og ikke mindst nyeste Android 10 med Huaweis eget Emotion UI. Som altid behøver man ikke bekymre sig om ydelsen i P40 Pro, men det kan man ii stedet om manglen på Googles app-butik. Det ser nemlig ud til, at P40-serien kommer uden Googles app og tjenester, og i stedet går Huawei all-in på deres egen app-butik, AppGallery. Er den mon klar til Danmark? Det bliver spændende at følge.

Læs også: Download apps fra Google Play på Huawei-smartphones med Aurora Store

Kameraet i Huawei P40 Pro

Hovedattraktionen ved P-serien er kameraet og det er her Huawei regner med at feje konkurrenterne af banen. Hovedsensoren bliver angiveligt på 52 megapixel og er, lig med sidste års, en Sony RYYB-sensor med en såkaldt “Quad Quad Bayer”-pixel binning, som skulle give den største pixelstørrelse nogensinde på en smartphone. Fysisk er hovedsensoren i P40 Pro større end Samsungs 108 megapixel-sensor.

Men det er selvfølgelig ikke den eneste kamerasensor på P40 Pro. Der er tre mere: en telefotolinse med op til 5x optisk zoom, en ultra vidvinkel på hele 40 megapixel og en ToF 3D-dybdemåler.

Frontkameraet er denne gang også ekstra spændende. Udover masser af megapixel, så kommer det angiveligt med en dybdesensor og infrarød-sensor, som kan bruges til sikker ansigtoplåsning, ala Mate 20 Pro og Mate 30 Pro.

Prisen på Huawei P40 Pro

Vi ved endnu ikke præcist hvad prisen bliver, men lækkede priser, omregnet til danske, ender i en pris på Huawei P40 Pro på et sted mellem 6.699 og 7.399 kroner.

Se også: Priser på Huawei-mobiler

Vores test af Huawei P40 Pro

Vi vil selvfølgelig hurtigst muligt efter den officielle lancering kaste os ud i at teste Huawei P40 Pro, og kort efter en færdig anmeldelse, hvor i forhåbentlig får et grundigt indtryk af mobilen. Følg med de kommende dage på Mobilsiden.

Fortsættelsen:

Tematikken slutter ikke her. Lasse Olsen gik videre med historien. Efterfølgende d. 20/3/2020 publicerede vi en ny vinkling på emnet Download apps fra Google Play på Huawei-smartphones med Aurora Store – Du kan læse det videre forløb her. Få også seneste nyt i sagen her..