Hvor finder man ladestationer til elbiler?

Hvor finder man let alle ladestationer til elbiler og hvordan oplader man billigst? I denne uges Fokus er et af temaerne elbiler og opladning.

Opladning og ladestationer er nogle af de ting, som gør bilkøbere mest nervøse for at skifte til en elbil. For hvor kan man lade bilen op, hvordan lades den op og hvad koster det at lade den op? Det er en helt nyt verden for mange, hvor det stadig er trygt at vælge de man kender. Heldigvis springer flere og flere ud i den batteridrevne bil, men der skal endnu flere til. I denne uges Fokus sætter vi fokus på ladestationer til elbiler.

For det der med opladning af elbilen er faktisk en lidt kringlet verden, som kræver man lige sætter sig ind i tingene.

Konkurrence: Vind Libratone Track+ in-ear hovedtelefoner. Læs test af Libratone Track+ her. Stil og et spørgsmål under videoen på Youtube og du er med i lodtrækningen. Vinderen bliver fundet næste fredag, den 2. juli.

Hvor er ladestationerne?

Det kan gøre det lettere at overveje elbilen, hvis man får et overblik over ladestandere i Danmark. Hvor er det og er de på min vej? Man kan let få dette overblik på PlugShare eller man kan søge efter den nærmeste ladestander i Google Maps, når man er på farten.

Der er allerede mange ladestationer i Danmark, med langt den største koncentration omkring byer, med flest i København. Det er primært ladestandere med Type 2-stik, men der er også ladestationer med Tesla, CHAdeMO, Type 3 og CCS-stik. På PlugShare kan du vælge den type af ladestik din bil bruger.

Allerede nu er der mangel på ladestik i Danmark, da biler der benytter offentlige tilgænglige ladestandere ofte bruger plads som parkeringsplads i længer tid. Heldigvis kommer der hele tiden flere ladestandere til i Danmark. Men det er også nødvendigt, hvis der i 2030 skal være 775.000 elbiler på vejene.

Læs også: Tesla skal dele Supercharger-ladestationer med andre bilproducenter

Ladestationer til elbiler i Danmark.

Hvad koster det af oplade elbilen?

Langt de fleste oplader elbilen derhjemme, hvilket også er den billigste løsning – og man slipper for at køre rundt og lede efter en ledig ladestander. Er det en mulighed, så er det klart investeringen værd. Her betaler man kun for forbruget af strøm.

Er man på en længere tur og skal lade på turen, så kan man lade ved alle stationer, uden at skulle have et abonnement.

Alt efter hvor meget man oplader ude, desto mere fordelagtigt bliver det at vælge en abonnementsløsning, da man derved opnår en billigere pris. Oplader man udelukkende ude, fx hvis man bor i lejlighed, så skal man vælge en abonnementsløsning på opladning.

Læs også: Så hurtigt klarer de 12 hurtigste elbiler opladningen

FaceTime til Android, Podcasts og nyheder

Denne uges Fokus byder på mere end ladestationer. Her taler vi også om FaceTime, som endelig kommer til Danmark. Et andet tema er podcasts, som er blevet en enorm populær tidsfordriv på mobilen herhjemme. Vi har selvfølgelig også ugens vigtigste nyheder med og svarer på læsernes spørgsmål.