OnePlus er klar med en 5G-smartphone næste år

OnePlus afslører, at man i 2019 lancerer en ny topmodel, som er udstyret med 5G-teknologi som en af de første smartphones overhovedet.

OnePlus er klar med en 5G-smartphone næste år

Næste år bliver en af de mere interessante features 5G – teknologien der skal tage over for det nuværende 4G-net. Teleselskaber som TDC Group er allerede i fuld sving med at teste teknologien og har opnået hastigheder på hele 1,9 gigabit i sekundet, men netværket er ikke meget værd uden enheder, der understøtter teknologien.

Læs også: TDC Groups lynhurtige 5G-net er klar til test næste år

De første 5G-net ventes at være klar allerede næste år, og derfor vil vi også se mange nye smartphones lanceret næste år, som understøtter teknologien. Det gælder også for den fortsat relativt nye producent OnePlus, som vil være klar med en 5G-topmodel i 2019. Det skriver mediet PCMag.

5G
Qualcomms 5G-modem fylder ikke meget.

OnePlus vil være blandt de første

Ved Mobile World Congress Shanghai, som fandt sted fra den 28. juni til den 1. juli, var OnePlus’ grundlægger Pete Lau på scenen. Her faldt snakken blandt andet på 5G, hvor han kunne oplyse, at OnePlus altså vil være klar med en 5G-mobil næste år. Faktisk kunne han også fortælle, at OnePlus vil være blandt de første med en 5G-smartphone på markedet takket være producentens tætte samarbejde med Qualcomm.

Derfor kan vi også forvente, at den kommende 5G-mobil fra OnePlus bliver udstyret med det såkaldte Snapdragon X50 5G-modem, som understøtter hastigheder på helt op til 5 gigabit i sekundet.

Pete Lau oplyste, at udrulningen af 5G er en oplagt mulighed for OnePlus til at give techentusiasterne en ny teknologi som nogen af de første, men det vides ikke præcist, hvornår på året OnePlus vil være klar med en 5G-mobil. Det forlyder dog, at der allerede vil komme 5G-mobiler dette efterår.

Vil ind i varmen hos de amerikanske teleselskaber

Snakken gik også på OnePlus’ indtog hos teleselskaberne primært i Europa. I Danmark er OnePlus kommet ind i varmen hos alle de store teleselskaber: YouSee, Telia, 3 og Telenor samt deres respektive lavprisselskaber (CBB Mobil, OiSTER, Call me, Fullrate og TELMORE) .

Pete Lau fortalte, at OnePlus arbejder på at være til stede hos flere teleselskaber både i Europa og Nordamerika. Netop de amerikanske teleselskaber er notorisk svære at indgå samarbejde med. Blandt andet Huawei måtte opgive at sælge sine mobiler hos de amerikanske teleselskaber.

Læs også: OnePlus lancerer OnePlus 6 i ny, knaldrød farve

OnePlus er i forhandling med et eller flere amerikanske teleselskaber, men Pete Lau har ikke nævnt hvilke/hvilket. Han oplyser dog, at teleselskaberne ikke får lov til at installere bloatware på deres mobiler, ligesom det ellers ses hos flere andre producenter.