TDC vil have 1 million fibernet kunder i 2025

Det er TDC Groups ambitiøse femårsplan, at have én million fibernet kunder i 2025. Det skal et strategisk partnerskab med NCC bidrage til. Dog lurer 5G-netværket lige om hjørnet.

TDC vil have 1 million fibernet kunder i 2025

TDC har store planer om at gøre fibernettet til en indbringende forretning, hvilket en ny strategisk partner skal hjælpe på vej med. Med partnerskabsaftalen med NCC, har TDC Net planer om at være leverandør af lynhurtigt fibernet til 1 million kunder, når vi rammer 2025 – både privat- og erhvervskunder.

NCCs del af aftalen går ud på at levere maskiner samt mandskab til gravearbejdet, hvor der forventes at skulle graves over 300 km allerede i år og mere i årene fremover.

“Vores fiberudrulning er hurtigt kommet op i fart, og med det nye partnerskab med NCC kommer vi endnu hurtigere frem i de kommende år. Med aftalen får vi sikret meget af den nødvendige kapacitet og får endnu en stærk samarbejdspartner, som går hånd i hånd med TDC NETs strategi om at bygge fremtidens bedste digitale infrastruktur og sikre åben adgang for så mange som muligt,”

siger Christian Duer, direktør for fiberudrulning og Onsite hos TDC NET.

Allerede nu har TDC Net og NCC taget forskud på partnerskabet, og har i 2019 arbejdet sammen om udbygningen af fiber i Brønshøj og Køge.

“Vi glæder os til at bringe vores samarbejde med TDC NET til et nyt niveau og har arbejdet os frem til en rigtig god aftale for begge parter. Partnerskabsaftalen er en spændende og anderledes måde at arbejde sammen på, fordi det er ikke ”dem og os”, men ”vi”, som i fællesskab planlægger og udfører arbejdet,”

siger områdedirektør i NCC Civil Engineerings forsyningsdivision, Kim Høgh Thomsen.

Se også: Guide til bredbånd med 1.000 Mbit/s

Fibernettet er allerede populært

På trods af den begrænsede tilgængelighed af fibernettet i Danmark samt hvor mange alternativer der er, så er fibernettet alligevel utroligt populært. Det ses også på Mobilsiden.dks seneste spørgeundersøgelse, hvor der blev spurgt til de besøgendes valg af internet til hjemmet. Her stemte 15 procent af de fik internet via kobbernet, 16 procent via mobilt bredbånd, 30 procent via kabel TV, mens førstepladsen med 37 procent blev indtaget af fibernettet.

Her skriver brugeren Daniel S. om fibernettet:

“Har fiber 500/500 for 299 kr hos waoo og det er noget af det bedste nej har haft. Sammen med en fremragende router er der fuld smæk på alt her i huset uden afbrydelser. “

Men der bliver også kommenteret fra besøgende at fiber ikke er en mulighed hvor de bor. Partnerskabet med NCC, og TDCs ambitiøse planer, betyder at langt flere vil kunne få adgang til fibernettet i løbet af de kommende fem år.

Læs også: Test af mobilt bredbånd fra Teleselskabet 3 med udendørsantenne

Samtidigt stort fokus på 5G

Det er ikke kun fibernettet TDC er i fuld gang med at udbygge, for næste generation af mobilnetværket, 5G, er også godt på vej. TDC har nu begyndt 5G-arbejdet i byerne Ballerup, Faaborg-Midtfyn, Fredensborg, Herlev, Nyborg, Svendborg og Sønderborg samt øerne Fanø, Langeland og Ærø.

Ifølge TDC stiger dataforbruget med cirka 40 procent om året, og dette stiller højere krav til netværket. TDCs udbygning af 5G-netværket sker gradvist og det forventes at netværket vil blive aktiveret i slutningen af 2020.

“I Ballerup vil man på TDC NETs mobilnetværk opleve markante forbedringer i forbindelserne. Og det bringer nye muligheder. 5G vil skabe fundamentet for digitale fremskridt, og TDC NET vil levere et mobilt netværk, som er skabt til en fremtid, hvor flere og flere ting og maskiner bliver tilkoblet internettet,”

siger Andreas Pfisterer, CEO i TDC NET.

Når 5G-netværket virkelig kommer op at køre herhjemme, så kan det blive en reel konkurrent til fibernetværket. Det sker selvfølgelig ikke i år, men en nær fremtid er ikke umuligt. Så er spørgsmålet om den store udbygning af fibernettet til den tid vil være spildt arbejde?

Læs også: Mellemklassemobilerne får også 5G i 2020

Det sidste nye

Siden redaktionen kørte denne historie er der kommet nyt om sagen. mobilsiden fulgte op på historien. 11/12/2018 gik redaktionen videre og publicerede en artikel med tematikken OnePlus 6T McLaren Edition med kulfiber karosseri lanceretKlik her og læs den fulde artikel.. Se også de seneste nyheder om emnet her.