Afstemning: Hvilken type bredbånd har du?

Der er mange måder at få internet i hjemmet på i Danmark. Hvilken bredbåndsløsning har du valgt? Deltag i vores afstemning.

Afstemning: Hvilken type bredbånd har du?

Internet i hjemmet er svært at leve uden, og der er mange måder at få det på; kobber, coax, fiber og mobilt bredbånd. Hvad man vælger afhænger af nogle forskelllige parametre, som for eksempel pris, geografisk placering og ikke mindst personlige behov.

Skal bredbåndabonnement bare være billigst muligt, skal det være ekstra hurtigt eller skal det måske kunne transporteres rundt? Der er mange spørgsmål og mange muligheder.

Her i artiklen gennemgår vi kort bredbåndsløsningerne og spørger til sidst jer, hvilken type bredbånd i har i hjemmet.

Læs også: Test af mobilt bredbånd fra Teleselskabet 3 med udendørsantenne

Den kablede bredbåndsløsning

Den absolut mest brugte bredbåndsløsning i Danmark er den kablede, hvilket med fremtidens 5G-netværk meget vel kan ændre sig. For langt de fleste er det ganske ligegyldigt, om valget falder på kobber eller coax (bredbånd via kabel TV), så længe internettet opleves som “hurtigt nok” og derudover er stabilt – og begge dele opfylder kobber og coax. I forhold til kobber, kan coax lettere blive overbelastet, men for langt de fleste husstande er begge typer mere end gode nok.

Fiberinternet er anderledes end de to førstenævnte, da denne leveres gennem lyslederkabler. Den er en af de mest fremtidssikrede og stabile internetforbindelser på markedet, men er samtidig den mindst udbredte. En bredbåndsløsning via fiber er hurtig, både i download- og uploadhastighed, men det er ikke alle steder i landet, der tilbydes fiber.

Se også: Find den billigste pris på bredbånd

Det mobile bredbånd

Det mobile bredbånd er ligesom fiber en relativ ny løsning, der skiller sig ud fra ovenstående. Meget simpelt forklaret er det et mobilabonnement, med masser af data tilknyttet, indsat i en router, der laver det mobile signal om til WiFi i 2,4 GHz eller 5 GHz, der kan bruges i hjemmet som ethver anden bredbåndsløsning.

For rigtig mange husstande vil et mobilt bredbånd være en fin løsning, men der er både fordele og ulemper ved det. Det gode er, at det er simpelt og hurtigt at komme i gang med. Indsæt simkortet i routeren og man har WiFi – mere simpelt bliver det ikke. Det har også den fordel, at man kan tage det med på turen rundt i landet, i sommerhuset eller kolonihaven.

Med det mobile bredbånd skal man først og fremmest sikre sig, at signalet, hvor man primært benytter det, er god. Hvis ikke dækningen er god, så falder internethastigheden drastisk. Derudover er der for det meste et loft på mængden af data der kan bruges, som man skal være opmærksom på. En mindre detalje er forsinkelsen på 4G-netværket, der ikke er optimal til gameren. Så har familien en gamer iblandt, så kan det mobile bredbånd ikke anbefales.

Guide: Få billigt mobilt bredbånd med dit mobilabonnement

Hvilken slags bredbåndsløsning har i valgt i hjemmet? Deltag i afstemningen herunder.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Det videre forløb i sagen

Siden vi bragte denne artikel er der kommet mere til sagen. mobilsiden har holdt fast i temaet. 18/12/2018 havde redaktionen fokus på artiklen; OnePlus 6T McLaren Edition kan købes fra i dagKlik her og læs den fulde artikel.. De seneste nyheder om emnet kan du læse her.