Wi-Fi 6 Release 2 giver bedre uploadoplevelse og strømstyring

Wi-Fi Alliance kommer med en opdatering til WiFi 6 med markante forbedringer af særligt upload-mulighederne - både private brugere og virksomheder kan glæde sig.

Wi-Fi 6 Release 2 giver bedre uploadoplevelse og strømstyring

Wi-Fi Alliance har netop annonceret Wi-Fi 6 Release 2 standarden. Den får flere forbedringer, blandt andet omkring strømstyring og uplink på alle understøttede bånd – 2,4 GHz, 5 GHz og 6GHz. Den er tiltænkt routere og enheder både i private hjem og inden for erhvervslivet, samt til enheder til det smarte hjem, altså IoT-enheder.

Release 2 får understøttelse af multibruger MIMO uplink, det vil sige muligheden for at flere opkoblede enheder kan uploade til et accesspunkt samtidig. Internet-brugere uploader ofte arbejdsdokumenter og videoer til sociale medier, og tendensen til et større forbrug af uplink-data vil stige yderligere i takt med, at flere IoT-enheder sender data via Wi-Fi til skyen.

Uplink multi-user MIMO forbedrer også netværkets ydeevne og reducerer latenstiden under videokonferencer, upload af dokumenter og alle andre missionskritiske applikationer, der kræver større uplink-kapacitet.

Strømstyringen bliver også bedre med Wi-Fi 6 Release 2. Den kan benytte en lavenergi mode og en dvalemode, der især vil få betydning for batteridrevne apparater i det smarte hjem.

Smartphones med understøttelse af Wi-Fi 6 kommer også til at opleve fordele, når Release 2-funktionerne når til enheder med Wi-Fi 6 og 6E.

Se også: Vælg den rigtige router til dit bredbånd

WiFi 6 oplever høj efterspørgsel

I følge WiFi Alliance er Wi-Fi 6 blevet mere udbredt end tidligere Wi-Fi-generationer, hvilket skyldes efterspørgslen efter bedre Wi-Fi-forbindelser i telefoner, tablets, pc’er og adgangspunkter til at understøtte højtydende anvendelser med lav latency i både bolig- og virksomhedsmiljøer.

Teknologiske fremskridt fortsætter med at give hastigheds- og effektivitetsfordele til en lang række brugere og anvendelsestilfælde, især i områder med høj tæthed af brugere eller klientenheder, der forbinder og overfører store datamængder.  Wi-Fi 6 installeres da også i stigende grad på verdensplan i store kontorbygninger, offentlige arenaer, uddannelsescampusser, højhuse og knudepunkter for massetransport.

Reduktion i chipsætomkostningerne og fremskridt inden for Wi-Fi 6 strømstyring vil også bidrage til at flytte IoT-området til en mere udbredt indførelse af Wi-Fi 6 i de kommende år.

Det forventes, at næsten to milliarder Wi-Fi-6-enheder vil komme på markedet i 2022.

Se også: Hurtig bredbånd