Afstemning: Tænker du på privatliv og sikkerhed, når du køber elektronik?

Kan vi stole på, at producenterne af elektronik og gadgets passer på vores privatliv? Det er et af emnerne i ugens Fokus. Deltag i afstemningen.

I starten af denne uge slap det ud, at Google bevist havde gjort privalivsindstillinger svære at finde i Android, og samtidig havde forsøgt at presse smartphoneproducenter til at gøre det samme. Det fremgik af uredigerede dokumenter, som dukkede op i en kørende retssag med Google i Arizona, USA. Denne slags historier dukker løbende op, hvor virksomheder bliver taget i at dykke så langt ned i vores privatliv, som overhovedet muligt. For der er penge i informationer. Og det kan blive et stort problem for de producenter, som skal sælge os mobiltelefoner, smarthome-produkter, biler og meget mere. For værner de overhovedet om vores privatliv, når vi køber produkter fra dem?

Privacy er et stort emne i denne tid – og et kompliceret et af slagsen. Den teknologiske udvikling har bragt os mange gode ting og gjort vores liv lettere. Smartphonen er genial til mange ting, og smarthome-udstyr gør ting for os, som lettere dagligsdagsopgaver. Med al den teknologi omkring os, så åbner det også op for, at der kan blive kigget over skulderen på os. Og hvem har lyst til at dele information om helbred, sundhed, økonomi og mange andre data, som kan bruges til at bygge profiler over os, hvortil der kan skræddersyes reklamer – og endnu være gøre, at man ikke kan tegne en livsforsikring.

Læs også: Apple og Facebook i strid om privatlivsfunktion i iOS 14

Vi skal kunne stole på producenter

Derfor kan vi kunne stole blindt på producenterne. Det er både i vores og deres interesse. Hvis de værner om brugernes privatliv, så holder folk ganske enkelt op med at købe deres produkter. Det kræves dog lige, at der er nogle der holder øje med producenterne.

Derudover skal også sikkerheden i alle de tech-producenter være høj. Hackere og andre ondsidede bliver bedre og bedre til at finde og udnytte sårbarheder.

I denne uge Fokus snakker vi privacy. Hvad er det og hvorfor er det vigtigt? Se med i videoen herover.

Tænker du over privatliv og sikkerhed, når du køber tech- og elektronikprodukter? Deltag i afstemningen herunder.

Se også: Mobiltelefoner med høj sikkerhed

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...