Google Home kan få adgangsniveauer til styring af smart home

Google arbejder angiveligt på, at brugere af Google Home i et hjem får forskellige adgangsniveauer og tilladelser til styring af smart home-udstyret.

Google Home kan få adgangsniveauer til styring af smart home

Som det er lige nu, så er der enten åbent eller lukket i Google Home, når det kommer til styring af smart home-udstyret. Det tyder dog på, at Google arbejder på at udvide dette, så brugere i et hjem med Google Home, får forskellige adgangsniveauer og tilladelser.

I et smart-hjem med Google Home kan man give nye brugere adgang eller ingen adgang, som det er lige nu. Nu skriver Android Police, at det meget snart kan ændre sig. Google arbejder angiveligt på, at give forskellige brugere af Google Home i et hjem forskellige tilladelser. En funktion der er både meget ønsket og har været utroligt længe undervejs.

Når man lige nu går ind i Google Home-appen og til hjemmets indstillinger, så kan man kun invitere nye brugere. Det nye bliver, at man fremover kan få et overblik over brugere af appen samt hvilke tilladelser de har. Her kan man se hvilket adgangsniveau de har og hvilke enheder de har tilladelse til at kontrollere.

Læs også: De bedste produkter til dit smart home i 2021

Som det er lige nu, er det stadig en alt-eller-intet tilgang, hvor appen oplyser, at alle brugere kan tilgå alle enheder. Men de nye designændringer gør det tydeligt, at flere funktioner er på vej. Helt tilbage i september blev der opdaget i koden, at Google allerede der var godt i gang med denne funktion. Og nu kan den altså være lige på trapperne.

Det giver rigtig god mening, at ikke alle skal have adgang til alt i Google Home. Fx er der ingen grund til, at hjemmet børn skal kunne styre termostater, sikkerhedsudstyr og lignende.

Se også: Nyheder om smart home og IoT