Huawei har 1 milliard aktive smartphones på verdensplan

Huaweis grundlægger, Ren Zhengfei, fortæller, at de nu har 1 milliard aktive smartphones på verdensplan. Deres plan er at skabe verdens mest pålidelige og sikre økosystem.

Huawei har 1 milliard aktive smartphones på verdensplan

Det må være en svær tid hos elektronikgiganten Huawei, som på trods af enorm modstand ikke har planer om at kaste håndklæddet i ringen. Smartphone-forretningen sælges ikke videre og der er samtidig store planer for fremtiden. Det siger grundlægger Ren Zhengfei på konferencen GTS Cloud and Device Cloud Cooperation and Integration Progress, der løb af stablen for nylig.

Læs også: Nu rammes Huawei hårdt – måtte forlade top 5 smartphoneproducenter

Der kunne Zhengfei også melde ud, at Huawei har rundet 1 milliard aktive smartphones på kloden. Målsætningen er at sælge mellem halvfjerds og firs millioner smartphones i 2021. Det kan lyde som et imponerende tal, men kigger vi på salget i 2019, så endte dette på 240 millioner smartphones. Nedgangen i salget skyldes blandt andet amerikanske handelsrestriktioner, hvor Huawei siden maj 2019 ikke har kunnet handle med amerikanske virksomheder, hvor de får essentiel hardware, software og tjenester. Samtidig har coronavirus sikkert også haft en finger med i spilllet, hvor der, blandt andet, har været enorm mangel på microchips, hvilket har berørt mange brancher.

Huawei er dog ikke en virksomhed, som uden videre giver op. I stedet har de store planer, som fx at lave verdens mest pålidelige og sikre cloud-økosystem.

Læs også: Huawei: Opladning af elbiler vil ændre bybilledet

HarmonyOS er fremtiden for Huawei

Og man må næsten gå ud fra, at når Huawei snakker om et cloud-økosystem, så mener de det kommende HarmonyOS, som vi efterhånden har skrevet om et par gange her på siden. HarmonyOS er baseret på Android. Ifølge Huawei får HarmonyOS en helt åben arkitektur, hvilket vil gøre det muligt for alle at udvikle og lave apps til systemet. Hvordan det bliver anderledes end nuværende Android-brugerflade er stadig uklart. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at dette ikke vil bringe Googles-tjenester tilbage til Huawei-telefoner.

Når vi snakker økosystemer i smartphonebranchen, så kommer vi ikke uden om Apples. Det må siges at være det mest gennemførte i branchen, og har været det længe. Android-producenterne har hver især deres måder at bygge noget lignende på, men det er svært at gøre det på helt samme facon, som det er muligt for Apple. Kan Huawei gøre det med HarmonyOS? Det er det store spørgsmål. Vi ved at Huawei kan bygge virkelig gode smartphones, netværksudstyr og meget andet, men igen kan vi ende ved manglen på apps og tjenester, som er essentielt for forbrugerne.

Læs også: Giver Huawei op? Salg af P- og Mate-serierne undervejs

Et økosystem til alt – også elbiler

HarmonyOS skal altså blive Huawei nye økosystem, som vil dække over et bredt udvalg af produkter. Lige fra smartphones til smart-tv’et, som via skyen kan snakke sammen. Og så går der også rygter om, at Huawei, ligesom Apple, vil bevæge sig ind i bilbranchen. Om der bliver arbejdet på en Huawei bil eller om det udelukkende er et HarmonyOS-powered infotainmentsystem vides ikke endnu. Under alle omstændigheder bliver det spændende at følge udviklingen hos kinesiske Huawei.

Læs også: Huawei skifter fokus til elbiler – den første kan komme i år

Huawei har tidligere meldt ud, at de vil lancere HarmonyOS i starten af 2021.

Efterfølgende om sagen

Sagen slutter ikke her. Redaktionen har bragt den videre. Lasse Olsen fortsatte historien. 23/2/2021 rettede vi nyt fokus på sagen med en vinkel på Apple overhaler Samsung: Solgte flest smartphones i 4. kvartal 2020 – Den videre historie kan du læse her. Tjek de seneste nyheder om temaet her.