Huawei: Opladning af elbiler vil ændre bybilledet

Elbilerne er i voldsom udvikling. Flere elbiler på vejene betyder også, at opladning af disse vil ændre bybilledet og landskabet med tiden, mener Huawei.

Huawei: Opladning af elbiler vil ændre bybilledet

Som mange efterhånden har opdaget, så er der ekstremt fart på elbilerne i denne tid. Udviklingen går lynende hurtigt, der kommer flere modeller på markedet og både priser og specifikationer gør hele tiden elbilen et mere attraktivt valg. Med kæmpe batteri, avanceret teknologi og forbundne egenskaber, så minder elbilen mere og mere om en kæmpestor mobiltelefon. Integrationen mellem mobiltelefon og andre smart-enheder vil kun blive større med tiden. Det betyder også, at flere medier og producenter kaster dig over at dække nyheder fra bilverdenen, blandt andet Mobilsiden.dk. Og nu også elektronikgiganten Huawei, som i en pressemeddelelse har fokus på de ting, som elbilen vil ændre bybilledet og landskabet i fremtiden.

Huaweis Hariram Subramanian, CTO for Huawei Digital Power Europe, sagde i forbindelse med konferencen Solar & Storage Live Virtual Exhibition, der løb af stablen i december, at de vil være med til at præge ladestanderinfrastrukturen, der skal til for at understøtte de elektriske biler. Her udpegede han de ti tendenser, der vil komme til at præge ladestanderinfrastrukturen mest, og dermed også elbilsmarkedet i det hele taget.

Læs også: Salget af elbiler steg 39 procent på verdensplan i 2020

10 ting elbilen vil ændre i bybilledet

Hariram Subramanian fra Huawei mener, at opladningen af elbiler vil betyde store ændringer i landskabet. Han har udpeget ti tendenser om opladning af elbiler i fremtiden:

  1.  Ladetiden vil blive reduceret markant. I fremtiden vil en opladning af elbilen kun tage 10-15 minutter.
  2. Nemmere adgang til ladestationer. Der kommer flere ladestationer af en højere kvalitet, da de skal kunne klare alt fra fra ekstrem kulde til høj varme, og fra høj luftfugtighed til tør luft.
  3. Flere elbiler, større strømforbrug, men behov for grønne løsninger. 2025 vil der være 40 millioner elektriske biler globalt, der vil have et samlet strømforbrug på bruge 330 mia. kWh om året. Der er derfor brug for ladestationer som benytter vedvarende energi.
  4. Øget standardisering. Ladestandere vil blive mere standardiserede.
  5. Antallet af standere vil øges kraftigt. Med flere elbiler på vejene, så er der også brug for flere ladestandere.
  6. Større ladestationer vil dominere bybilledet. I 2025 vil der være 15 millioner elbiler i Europa, og 80 procent af personbilernes opladning vil komme fra byområder. Det vil betyde store ladestationer i bybilledet.
  7. Flere elektriske lastvogne. Efterspørgslen på strøm til eletriske biler vil hovedsageligt være drevet af elektriske lastvogne.
  8. Digitale og smarte ladefaciliteter. Internet of Things, 5G, fjernstyring, cloud computing, big data, kunstig intelligens og bilernes internet vil skabe rammerne for intelligent transport.
  9. Sikkerhed i netværkene bliver en prioritet. Ladeinfrastrukturen programmeres og styres direkte fra elnettet, hvilket stiller høje krav til sikkerheden.
  10. Sammenkørring af elnet og øvrige netværk. Mange netværk så som elnettet ladenetværk og bilernes internet vil blive sammenlagt i store centralnetværk.

Se også: Elbiler og selvkørende egenskaber

Redaktionen fastholder fokus på sagen

Få efterfølgende nyt i kronologien og tjek absolut seneste nyt om emnet. Daniel Søgaard Hald gik videre med sagen. 29/1/2021 var der nyt om emnet i historien om Nu rammes Huawei hårdt – måtte forlade top 5 smartphoneproducenter – Historien kan læses her. Absolut seneste nyt om temaet kan du finde her.