Philips Hue og WiZ bliver kompatible med ny IoT-standard

Både Philips Hue og WiZ bliver snart kompatible med den nye IoT-standard Matter, som lettere lader de smarte enheder arbejde problemfrit sammen.

Philips Hue og WiZ bliver kompatible med ny IoT-standard

Philips Hue og WiZ kaster sig nu over den helt nye IoT-platform Matter, som skal sikre enheder i det smarte hjem kan kommunikere problemfrit sammen. Matter-standarden forventes klar til produkter fra Hue og WiZ i slutningen af 2021.

Du kender måske Zigbee, men måske ikke Matter? Matter er en ny standard for IoT-produkter, udviklet af The Connectivity Standards Alliance (CSA), tidligere kendt som Zigbee Alliance. Det er en organisation af flere hundrede virksomheder, som leverer åbne, globale standarder for tingenes internet.

Tilbage i 2019 gik velkendte virksomheder som Amazon, Apple, Comcast, Google, (Samsung) SmartThings og Connectivity Standards Alliance sammen, om at udvikle denne nye standard til det smarte hjem. Heriblandt finder man også virksomheder som Ikea, Schneider og ikke mindst Signify, som står bag Philips Hue- og WiZ-produkterne.

Læs også: Sådan bygger du et smart-hjem med Google Home og Google Assistent

IoT-standarden Matter skal gøre smart home simpelt

Matter-standarden skal gøre det lettere for producenterne at lave IoT-produkter og samtidig sikre, at de er kompatible med det smarte hjem, med digitale assistenter og platforme som Alexa, HomeKit, Google Assistant og Samsungs SmartThings. Matter har til formål at gøre smart home-produkter simple, pålidelige, gøre de arbejder godt sammen, er sikre og fleksible.

“Vi søger vi altid at give vores brugere den bedste oplevelse når Philips Hue skal integreres med andre smart home-systemer. Ved aktivt at deltage i demoer og teste Matter, har vi kunne hæve smart home-oplevelsen med Philips Hue til det næste niveau. Jeg tror, at denne fælles standard vil gøre udbredelsen af smart homes markant større,” siger George Yianni, Head of Technology for Philips Hue hos Signify.

Hos WiZ mener man, at Matter tilbyder en let plug-and-play-opsætning, intuitiv styring og problemfri interoperabilitet mellem WiZ-belysning og andre smarte enheder.

Læs også: Sådan bygger du et smart-hjem med Samsung SmartThings

Philips Hue og WiZ vil bruge Matter-standarden

Når IoT-standarden Matter bliver tilgængelig, så vil produkter fra Philips Hue og WiZ være kompatible. Det forventes at Matter vil blive lanceret i sidste kvartal af 2021.

Herefter vil en softwareopdatering kort efter rulle ud til Philips Hue Bridge. Herefter vil også kompatible WiZ-produkter kunne softwareopdateres, hvilket vil gøre dem i stand til at interagere med en bred vifte af virtuelle assistenter, smarte højttalere, smarte tv’er og smarte termostater – både lettere og mere pålideligt.

Læs også: Test af WiZ smart-pærer

Redaktionen har dækket den videre fortælling

Efterfølgende kom der nyt om emnet. Daniel Søgaard Hald kunne ikke lade være. 16/7/2020 gik redaktionen videre og fulgte op med sagen; Telenor vender skuden: Fremgang i kunder og indtjening – Næste artikel om temaet finder du her. Se også de seneste nyheder om emnet her.