Samsung og Google samarbejder om Matter til det smarte hjem

Samsung og Google bruger Matter til at gøre synkronisering af SmartThings og Google Home lettere, hvilket er en fordel for det smarte hjem.

Samsung og Google samarbejder om Matter til det smarte hjem

Takket være opdateringer, der skal komme i løbet af de næste par uger, kan ejere af Samsung-telefoner og -tablets automatisk importere Matter-baserede enheder til det smarte hjem fra Google Home-appen til SmartThings og omvendt.

Det har Samsung netop annonceret. Den sydkoreanske gigant specificerede ikke, hvordan opdateringerne kommer ud, eller hvilke specifikke enheder der er tale om.

Styr dit smart home uanset app

De forklarede derimod, at man får et forslag om automatisk import og setup af Matter-enheder i den anden af de to apps, når man bruger den ene.

Fordelen bliver, at man let kan køre setup og styre sit smarte hjem med hvilken som helst af appene. Det bør også betyde support af flere digitale assistenter som Google Assistant og Samsungs egen Bixby.

Se også: Hvordan kan man reducere varmeforbruget?

Bygger oven på Matters multi-admin

Samsung fortæller, at de bygger på Matter-standardens “multi-admin” funktioner.

Matter er, for dem der ikke ved det, en netværksprotokol, der lige er lanceret, og som skal reducere besværet med at installere produkter i det smarte hjem ved at gøre det muligt for kompatible enheder at fungere på tværs af alle de store platforme.

Det inklusive Amazon Alexa, Google Home, Apple HomeKit og så også Samsung SmartThings.

Frem til nu har producenterne været nødt til at udvikle sine produkter til en specifik platform, hvilket har gjort markedet meget splittet.

Se også: Hvordan kan man reducere forbruget?

Matter kommer i de første produkter inden 2023

Der er endnu ikke nogen enheder, der aktivt bruger Matter, men selskaber som Amazon, Eve og Google har lovet at opdatere eksisterende produkter til at supporte platformen fremover.

Nogle af disse opdateringer vil formentlig være klar i slutningen af 2022, men platformapps skal også opgraderes til Matter.