Matter smart home-standarden er endelig en realitet

Matter er en fælles standard, der skal gøre det langt lettere at koble smart home produkter fra forskellige producenter op - nu er den klar.

Matter smart home-standarden er endelig en realitet

Efter lang tids forsinkelser er Matter endelig en realitet og den bliver bakket op af så store spillere som Amazon, Apple og Google.

Matter smart home standard er en teknologisk enhed, der samler alle dine smart home-enheder på én platform, så de vil at kunne “tale sammen”.

The Connectivity Stardards Allience (SCA) har udgivet specifikationerne for Matter 1.0, hvilke gør det muligt for udviklere af nye smart home produkter at tilpasse sig til den nye teknologi fremover.

Se også: Mobilt bredbånd til smart home

Lettere håndtering af alle dine smart home-produkter

Den nye Matter vil forhåbentlig føre til, at du fremover kan fokusere på at bruge dine apparater og ikke så meget på, hvordan du skal installere dem og tage dem i brug.

Teknologien bag Matter er en kombination af WiFi, Bluetooth LE og Threads smart home orienterede netværk. Ideelt tilbyder teknologien en kombination af en lynhurtig forbindelse og lavt strømforbrug.

Det forventes, at produktet bliver mere pålidelig med tiden og får øget sikkerhed. Det er planlagt,  Matter også skal kunne arbejde sammen med stemmeassistenter som Alexa, Google Assistant og Siri i fremtiden.

Se også: Sådan reducerer du din elregning

Hvornår lander Matter i butikkerne?

Det forventes, at der endnu går et stykke tid, inden du kan finde Matter-understøttede produkter ude i butikkerne, men flere af de store firmaer bakker allerede nu op omkring standarden.

Det gælder firmaer som Amazon, Apple, Google, LG og Samsung. Nogle af firmaerne er hurtigere end andre til at lancere de første produkter til standarden. Google har allerede annonceret en ny WiFi router, der benytter sig af den nye teknologi.

Selvom Matter 1.0 ikke kommer til at løse alle problemer, selv efter det har taget årevis af udvikling, vil det løse mange irriterende problemer med installering af smart home produkter.

Find priser på smart home produkter her.

Læs også: IoT-standarden Matter skal gøre smart home nemt og brugervenligt