Smartskærme med Google Assistent får stor opdatering

Google Assistant-smarteskærme får nu en stor opdatering af softwaren. Forbedret brugerflade, bedre opdeling og kontrol, mørk tilstand og understøttelse flere konti er blandt nyhederne.

Smartskærme med Google Assistent får stor opdatering

Google er klar med en stor opdatering af udseendet og funktionaliteten af ​​softwaren på Assistant-smartskærmene. I løbet af denne uge bliver Nest Hub og smartskærme fra tredjepart opdateret med mørk tilstand, muligheden for at se kalenderbegivenheder fra mere end én Google-konto og meget mere.

Læs også: Sådan kommer du let i gang med dit smart-hjem

Google opprioriterer den berøringsbaserede oplevelse på smartskærmene, og den største ændring er den nye startskærm, der er designet til at give indehaveren kontekstelle oplysninger og muligheder afhængigt af vaner og tidspunkt på dagen. I stedet for den uendeligt rullende vandrette liste fra før, så deler Google nu oplysningerne op i fem forskellige sektioner; Time of day, Home Control, Media, Communicate og Discover, som bliver tilgængelige fra faner øverst på skærmen.

Læs også: Sådan bygger du et smart-hjem med Google Home og Google Assistent

Fuldt overblik over smartenheder i hjemmet

Under fanen ’The time of day’ vil der komme forslag til, hvad der synes vigtigt på dén tid af døgnet. En anden ny feature er, at man herfra også kan se og kontrollere, hvad der afspilles på andre assistenthøjttalere og skærme i hjemmet.

Fanen The Home Control er stedet, hvor alle smart-home enhederne findes og er en meget velkommen tilføjelse. Fanen Discover egentlig bare er et sted, hvor Google kan annoncere for nye funktioner eller indhold baseret på ens søgehistorik og brugsmønstre.

Læs også: Google Assistent fortæller dig, hvilken sang du har på hjernen 

Mørk tilstand

I tillæg til den nye grænseflade tilføjer Google også mørk tilstand, der automatisk aktiveres afhængigt af tidspunktet på dagen eller rummets omgivende lys – funktionen kan også vælges manuelt. En ny solopgangsalarm har til formål gradvist at øge lysstyrken på skærmen og lydstyrken på alarmen for at gøre det lettere at vågne op om morgenen.

Endelig har Google gjort sådan, at man kan tilgå oplysninger fra både en personlig og en arbejds-Google-konto på samme tid, og man vil kunne oprette forbindelse til op til fem forskellige Google Meet-konti på en enkelt skærm og skifte mellem dem efter ønske.

Herunder en kort video, hvor Google præsenterer de nye funktioner: