Tado opkøber Awattar for at optimere intelligent varmestyring

Awattar er specialister indenfor flytning af strømforbrug og brug af tidsdifferentierede tariffer - deres system integreres nu med Tados klimastyring til boligen.

Tado opkøber Awattar for at optimere intelligent varmestyring

Med kombinationen af teknologier fra både tado og Awattar vil forbrugerne kunne drage fordel af et ustabilt energimarked, når de opvarmer deres boliger, oplader elbiler eller anvender solpaneler. Sådan lyder det fra  tado, der arbejder med intelligent klimastyring i forbindelse med deres opkøb af Awattar.

Drag fordel af ustabile energimarkeder

Awattar er specialiserede indenfor flytning af strømforbrug og brug af tidsdifferentierede tariffer og de tilbyder unik software til handel med og styring af et varierende strømforbrug, som gør det muligt at drage fordel af de ustabile energimarkeder.

Tados opkøb af selskabet gør det muligt for forbrugerne automatisk at flytte deres energiforbrug i forbindelse med opvarmning og aircondition til tidspunkter, hvor priserne er lave.

Se også: Test af Tado trådløse temperatursensor

Opvarmning og varmt vand står for størstedelen af energiforbrug i boligen

79 procent af energiforbruget i boligen vedrører opvarmning og varmt vand, oplyser Tado, så der kan være gode penge at spare med mere intelligent energistyring.

Tados medstifter og CPO, Christian Deilmann forklarer at tidsdifferentierede energitariffer gennem algoritme baseret handel og automatiseret afregning vil ikke alene være en fordel, når det gælder opvarmning men også for opladning af elektriske køretøjer og solcelleanlæg.

Se også: Køb smart hjem produkter

Planlægger nye opkøb

Tado har allerede indgået partnerskaber med en bred vifte af selskaber og 12 Top 20 forsyningsselskaber i Europa såsom E.ON, Engie, Octopus, Ovo, Total, Shell, Naturgy, Vattenfall, EDF, SSE og Eni.

Som et led i Tados målsætning om at blive den mest effektfulde platform indenfor energieffektivitet og -styring, planlægger de at opkøbe flere virksomheder i energisektoren, der kan drive konsolidering på dette hurtigt voksende marked, skriver selskabet direkte i en pressemeddelelse.

Se også: Alt du skal vide om smart home