AirTags fanger pakketyve

AirTags kan bruges til mange gode såvel som dårlige ting. I en ny sag har Bluetooth-trackeren vist sig særdeles velegnet til at spore pakketyve.

AirTags fanger pakketyve

Ejere af Apple AirTags bliver ved med at finde nye og værdifulde måder at bruge Apples Bluetooth-sporingsenhed på.

Det er blevet almindeligt at tilføje AirTags til bagagen, når man rejser, men nu er der opstået en ny anvendelsesmulighed, som kan vise sig at blive populær: lokkemad til at fange pakketyve.

Se også: Top 5: De absolut bedste Bluetooth-trackere

Sådan fanger du en pakketyv med en AirTag

En kvinde i Santa Barbara County i USA brugt en Apple AirTag til at fange pakketyve i sit nabolag. Efter at have været udsat for flere tilfælde af pakketyveri, hvor pakker er stjålet direkte fra hendes postkasse, besluttede hun sig for at prøve en kreativ løsning.

Hun sendte en pakke til sig selv med en Apple AirTag-tracker i pakken i håb om, at den ville blive taget for så at kunne spore pakken og tyven – og det gav pote.

Med Bluetooth-trackeren i sin pakke var hun i stand til at spore pakken til et specifikt område i Santa Maria. Lokalpolitiet fandt hendes pakke, inklusive pakken med AirTag, sammen med et stort antal øvrige genstande, som menes at være stjålet.

Kvindens smarte trick førte til flere anholdelser, oplyser politiet.

Se også: Top 5: Billigste bluetooth-trackere – billige, men gode Bluetooth-trackere

AirTags er både smarte og problematiske

Bluetooth-trackere som Apple AirTags har vist sig nyttige på mange forskellige måder, siden de blev lanceret. Men nogle af disse anvendelser – især at de misbruges til at stalke og overvåge andre personer – har været et reelt problem for mange.

De både positive og negative historier, der har floreret om Apple AirTags, er et godt billede på, at teknologi såsom Bluetooth-trackere ikke har en iboende moral eller etik, men at det er måden, som vi mennesker vælger at bruge disse teknologier på, der er afgørende for, om den teknologiske udvikling påvirker os mennesker på godt eller ondt.

Se også: Google klar til at advare Android-brugere om AirTag-stalking