Amazon forbyder medarbejdere at arbejde hjemmefra

Handelsgiganten Amazon vil fra januar ikke længere tillade, at kontoransatte arbejder hjemmefra. Tiltaget kan få værdifulde medarbejdere til at søge nye veje.

Amazon forbyder medarbejdere at arbejde hjemmefra

Amazon vil kræve, at selskabets medarbejdere vender tilbage til kontoret på fuld tid fra den 2. januar 2025.

Den nye politik markerer et markant skift fra den tidligere hybride arbejdsmodel, som blev indført under coronanedluknigen.

”Vi har besluttet, at vi vil vende tilbage til at være på kontoret, som vi var før starten af COVID,” oplyser Amazons administrerende direktør Andy Jassy.

Amazon har omkring 1,6 millioner ansatte – hovedsageligt lagerarbejdere – hvoraf 300.000 er kontoransatte, som ændringen påvirker.

Se også: Fordele og ulemper ved hjemmearbejde 

Arbejde på kontoret optimerer driften

Ændringen sker, fordi Andy Jassy ser fordele i, at medarbejderne foretager arbejdet i fysisk samvær med kollegaer. Det optimerer nemlig driften, lyder det.

”Vi har observeret, at det er lettere for vores medarbejdere at lære, modellere, øve sig og styrke vores kultur,” oplyser direktøren.

Han oplyser også, at det forbedrer samarbejdet, brainstorming og innovation, når medarbejder arbejder fysisk sammen.

Se også: Apple udvikler iPad-lignende robot til hjemmet

Fem dage om ugen – med undtagelser

Hos flere store it-giganter har der været strenge regler for hjemmearbejde, men selv om udgangspunktet snart er fem dages arbejde på Amazons kontorer, vil der være plads til undtagelser ved ”formildende omstændigheder” såsom sygdom eller nødsituationer.

Medarbejdere med godkendte undtagelser for fjernarbejde vil også få lov til at arbejde hjemmefra.

”Før pandemien var det ikke alle, der var på kontoret fem dage om ugen hver uge. Hvis du eller dit barn var syg, eller hvis du havde brug for en dag eller to til at færdiggøre kodningen, arbejdede folk hjemmefra. Det var der forståelse for, og det vil der også være fremover,” siger Andy Jassy.

Se også: Amazon sagsøgt for at skjule billige varer for kunderne

Hjemmearbejde deler vandene

Hjemmearbejde har i kølvandet på pandemien skabt en klar skillelinje mellem flere store techgiganter og medarbejdernes præferencer.

Mange arbejdsgivere ønsker medarbejderne tilbage på kontoret for at fremme samarbejde, produktivitet, socialt samvær og oplæring af nye medarbejdere, mens mange ansatte foretrækker hjemmearbejde på grund af øget fleksibilitet og bedre balance mellem arbejdsliv og privatliv.

Virksomheder står derfor over for en udfordring: skal de fastholde kontorarbejde eller tilpasse sig den nye virkelighed med medarbejderne, der kan og vil arbejde helt eller delvist hjemmefra? De, der insisterer på fysisk tilstedeværelse, risikerer at miste talenter til virksomheder, der tilbyder større fleksibilitet.

Se også: Zuckerberg: Arbejde på kontoret er bedre end hjemmearbejde