Apple afventer bedre arbejdstagerforhold i Vietnam

Apple er adskillige gange blevet anklaget for umenneskelige arbejdsforhold. Nu venter de på, at en vietnamesisk fabrik lever op til krav om arbejdsforhold, så tech-giganten kan starte produktion af iPhones der.

Apple afventer bedre arbejdstagerforhold i Vietnam

Vietnam er et stort produktionsland for mange store teknologiselskaber, og nu lyder rygterne, at også Apple flytter noget af produktionen af iPhones til Vietnam.

Lokale rapporter siger, at et team fra Apple Group har inspiceret faciliteter i Luxshare-ICT Vietnam Co. Ifølge Tang Due Bang, der er Foreign Affairs Manager for Luxshare-ICT, har en fremtrædende repræsentant fra Apple Group flere gange været på besøg på fabrikken i Van Trung Industrial Park (Viet Yen-distriktet) for at undersøge mulighederne for at fremstille iPhones her.

Læs også: Apple-aktien stiger igen: Gør CEO til milliardær

Apple kræver ordentlige forhold

Ifølge Bang har Apple Group blandt andet krævet, at Luxshare-ICT skulle bygge sovesale med ordentlige forhold i nærheden af arbejdspladsen, så det vil kunne huse kommende medarbejdere.

På foranledning af Apple er fabrikken i Van Trung Industrial Park blevet bygget i et hastigt tempo, og afsluttes om 5 måneder.

Læs også: Apple bekræfter: iPhone 12 bliver flere uger forsinket

Hvorfor har Apple endnu ikke lanceret den nye produktionslinje i Vietnam?

Ifølge Bang sætter man fra Apples side arbejdstagernes trivsel og sikkerhed højest – deres fokus er især på forholdene i nærheden af produktionsstedet, der skal være i orden, før man begynder produktionen på fabrikken.

Indtil videre har Luxshare -ICT Vietnam Company endnu ikke opfyldt Apples krav til trivsel og sovesale for medarbejderne, så først når virksomheden opfylder disse krav, vil Apple lancere deres produktionsplaner for iPhones her.

Det er et skridt i den rigtige retning, at Apple tilsyneladende presser på for at forbedre arbejderens forhold, før de binder sig til at producere på fabrikkerne i Vietnam.

Læs også: Rekordstor vækst i salg af Apple-tjenester

iPhone 12 på vej

Inden længe er Apple klar med en ny generation af iPhones, som vil byde på et længeventet designløft. Normalt lanceres de nye iPhones i september, hvilket sandsynligvis også er tilfældet i år, men salget vil starte senere end normalt.

I år kommer der fire modeller, alle med OLED-skærme, helt ned til 5,4 tommer og op til 6,7 tommer. iPhone 12-modellerne vil i år også komme med 5G-understøttelse.

Se også: Sammenlign priser på iPhones

Historien slutter ikke her

Vi kunne ikke gøre andet end at fastholde fokus. Daniel Søgaard Hald fastholdt sit fokus på emnet. 14/8/2020 pustede redaktionen nyt liv til historien med en artikel omkring Rekordstor vækst i salg af Apple-tjenester – Læs den her. Tjek også seneste nyt om emnet her.