Apple event i aften: Her er hvad vi forventer (følg med live)

Det ser ud til, at Apple vil afsløre de første computere med egenudviklede processorer til begivenheden i dag. Og måske også et par andre ting…

Apple event i aften: Her er hvad vi forventer (følg med live)

Når Apple i aften afholder “One More Thing”-begivenheden i dag, så forventes det, at de vil afsløre deres første computere, der drives af egenudviklede ARM-baserede chipset.

De nye chips skulle angiveligt have forbedret ydeevne med mindre strømforbrug, og skiftet betyder også, at Apples Mac-computere understøtter iOS-apps på grund af Apples A-serie mobile og tabletchips, der deler samme 64-bit-arkitektur.

Der er også en god sandsynlighed for, at Apple vil fortælle om andre produkter. Rygter indikerer som altid, at Apple arbejder på mange andre spændende ting, der måske eller måske ikke ser dagens lys.

Dette kunne meget vel være temaerne for dagens arrangement.

Læs også: iPhone 12 kan bruge 5G i Danmark fra starten

De første bærbare, der kører på Apple silicon

I flere år har Apple arbejdet på at skifte deres Mac-computere til en ny chip-arkitektur. Og mens Apple kun har lovet at udsende én af de nye Mac-computere inden årets udgang, planlægger virksomheden, ifølge Bloomberg, måske alligevel at introducere mere end én. Apple har angiveligt gang i produktionen af ​​en ny 13-tommer MacBook Air, en 13-tommer MacBook Pro og 16-tommer MacBook Pro, og det kan jo være, at de viser nogle af dem frem i dag.

Ifølge Bloomberg vil processorerne i de nye bærbare computere være baseret på A14-chippen, der findes i iPhone 12-serien og den nye iPad Air.

Det er muligt, at Apple vil vise nogle demoer af chippen ved arrangementet, hvor de forhåbentligt også vil gå mere i detaljer om processorenes ydeevne.

Læs også: Test af iPhone 12 – Gode opgraderinger, god iPhone

MacOS Big Sur får en release-dato

Det er meget sandsynligt, at Apple vil komme med en release-dato for macOS Big Sur, som er den næste store macOS-opdatering. Big Sur giver macOS en visuel overhaling med for eksempel nye ikoner i iOS-stil til Apple-apps og en gennemsigtig menulinje. Der er et kontrolcenter, der hjælper med at administrere indstillinger som Wi-Fi, skærmens lysstyrke og lydstyrke – alt samlet ét sted.

Mange Mac-apps får også opdateringer. Safari i Big Sur har en startskærm, der kan tilpasses, forhåndsvisning af faner og en fortrolighedsrapportfunktion, der viser, hvad browseren har blokeret. Ydermere får meddelelser tilføjet beskedeffekter samt funktioner, som vi kender fra iOS 14, såsom fastgjorte svar og in-line samtaler. Maps har også en række nye funktioner, herunder cykelretninger og EV-ruter.

Læs også: Det nye Apple Maps planlægger ruten i elbil

Vi ser muligvis også ikke-MAC-produkter

Selvom begivenheden nok primært kommer til at handle om Mac-computere, kan det også være, at Apple afslører produkter, der ikke er fra Mac.

Der har for eksempel længe været rygter om, at Apple er ved at udvikle nye high-end over-ear-hovedtelefoner, AirPods Studio, der angiveligt har udskiftelige ørepuder og pandebånd, støjreduktion, Siri-styring og indbyggede berøringselementer. Det er meget muligt, at vi kommer til at høre lidt mere om disse.

I et stykke tid er der også gået rygter om Apple-fremstillede trackere – de såkaldte ”AirTags”, der rygtes at kunne spore for eksempel en taske eller en tegnebog via Apples Find My app. AirTags vil formentlig have ultra-bredbåndsteknologi til at hjælpe med mere præcis sporing.

Læs også: Apple sælger wearables, Mac-computere og tjenester som aldrig før