Apple: Nu kan du kryptere meddelelser, fotobibliotek og iCloud-backups

Apple lancerer nu kryptering af beskeder, fotobibliotek og iCloud-backups - særligt den sidste er vigtig, når vi taler om privacy.

Apple: Nu kan du kryptere meddelelser, fotobibliotek og iCloud-backups

Apple har lanceret tre nye sikkerhedsfunktioner, der skal hjælpe brugerne med at beskytte deres personlige oplysninger bedre.

Det gælder kryptering af Beskeder, fotobibliotek og iCloud-backups.

Se også: IT-sikkerhed er vigtig som aldrig før

iCloud-kryptering den vigtigste

Den ene opdatering får dog mest opmærksomhed nemlig iCloud-krypteringen, da det er allerførste gang, at Apple kan tilbyde end-to-end-kryptering af iCloud-data, herunder sikkerhedskopier.

Det betyder, at Apple nu tilbyder muligheden for at kryptere næsten alle dine personlige data, med undtagelse af din e-mail, din kalender og dine kontakter – som ikke er inkluderet, fordi de skal kunne forbindes med den brede vifte af apps og tjenester fra tredjepart.

Det vigtigste her er, at dit fotobibliotek og dine iMessages sammen med dine komplette sikkerhedskopier af enheden vil være helt sikre mod nysgerrige øjne. Tidligere var det sådan, at hvis du gemte dine fotos eller andre data i iCloud, var de beskyttet mod de fleste mennesker, der kunne ønske at komme til dem, men Apple var i stand til at låse op for det.

Derfor kunne beskeder, der var krypteret og gemt som en kopi på serveren tilgås af Apple, hvis de blev bedt om det af for eksempel myndigheder.

Se også: Priser på iPhone

Du er på spanden hvis du glemmer iCloud-adgangskode

Det skulle ikke længere være muligt med den nye kryptering. Desværre er det ikke helt problemfrit. Hvis du bruger avanceret databeskyttelse som dette, vil det være sværere at komme ind på sin konto, hvis du glemmer din iCloud-adgangskode. Nogen mener sågar, at det faktisk er umuligt.

Tidligere havde Apple en krypteringsnøgle, som gjorde det muligt for Apple at hjælpe disse kunder. Det vil ikke være tilfældet, hvis du aktiverer avanceret databeskyttelse, og derfor kræver Apple, at du har en anden måde at få adgang på.

Du kan for eksempel tildele et andet Apple-id, som kan hjælpe dig med at gendanne din adgangskode, eller du kan udskrive en lang tegnstreng, som du kan bruge som genoprettelsesnøgle.

Pointen er, at hvis du låser dig selv ude, kan Apple ikke hjælpe dig, så du er nødt til at tage ansvar for at sikre adgangen til dine data.