Endelig: Google Assistant kommer til Danmark om et par måneder

Google bekræfter, at Google Assistant forstår dansk om et par måneder som led i en global udrulning af assistenten.

Endelig: Google Assistant kommer til Danmark om et par måneder

Danske brugere af Googles tjenester har måttet se sig nødsaget til at snakke engelsk til Googles smarte assistent kaldet Google Assistant. Det er dog snart slut, for assistenten bliver inden for de næste par måneder tilgængelig på dansk. Det bekræfter Google i et blogindlæg.

Google oplyser, at Google Assistant snart understøtter mere end 30 nye sprog, hvilket gør, at assistenten når ud til hele 95 % af alle brugere af Android-smartphones.

”I løbet af de næste, få måneder vil vi lancere Assistant på dansk, hollandsk, hindi, indonesisk, norsk, svensk og thai på Android-mobiler og iPhones, og vi vil tilføje flere sprog på flere enheder i løbet af året,” lyder det fra Google.

Læs også: Google Assistent kommer snart til Danmark

Dermed slipper du for at skulle hive engelske, glemte gloser frem, når du vil have Google Assistant til at sætte en alarm, google noget for dig eller finde svar på spørgsmål.

En anden nyhed, som Google i dag kan annoncere, er muligheden for at tale flere sprog ad gangen til assistenten. Til at starte med kan Google Assistant kun skifte mellem engelsk, tysk og fransk. Denne funktion bliver, ligesom dansk, snart tilgængelig.

Når Google Assistant bliver tilgængelig på dansk, bliver den formentlig lanceret under navnet Google Assistent. I omtrent to år har Google Assistant-appen i Play-butikken nemlig teaset for, at den bliver tilgængelig i Danmark. Det skrev Mobilsiden om tilbage i november 2017, og først nu begynder der altså at ske noget.