EU afviser Apples påstande om at USB-C-krav hæmmer innovation

Apple mener, at EU's krav om USB-C-oplader som standard på alle tech-produkter vil hæmme innovationen - det afviser EU er tilfældet.

EU afviser Apples påstande om at USB-C-krav hæmmer innovation

EU er meget seriøse med sine planer om at tvinge producenter til at bruge USB-C som standard, når det gælder opladningsstik på sine enheder. Det bliver ikke nogen større omstilling for Android-producenterne, da de fleste af dem allerede bruger USB-C.

EU afviser Apples kritik af fælles USB-C standard

Apple har derimod mere på spil og har strittet imod med argumentet, at et fælles opladningsstik hæmmer innovationen. EU har nu mødt Apples kritik i en udtalelse, hvor de forklarer, at lovforslaget giver mulighed for fortsat udvikling.

I et interview for nylig sagde Parlamentsmedlem og formand for komitéen for forbrugerbeskyttelse, Anna Cavazzini, at forslaget indeholder en åbning for muligheden for i fremtiden at skifte til en anden standard, hvis en bedre dukker op.

Det er ikke specificeret, hvordan det skal gå til, hvis man i fremtiden vil skifte til en anden standard, men det vigtige er, at forslaget giver plads til videre udvikling.

Se også: Telefoner med hurtig opladning

Lightning på iPhone, USB-C på iPads og MacBook

Som det er nu, er det kun Apple, der bruger sit eget Lightning-stik til sine iPhones, mens de fleste iPads og MacBooks har USB-C.

Måske er det ved at være på tide, at Apple tager den dominerende standard til sig på alle fronter.

Se også: Nyheder om fælles opladere

Sagens videre forløb

Redaktionen følger op med den seneste udvikling. Steen Jørgensen gik videre med historien. Allerede d. 18/10/2021 kørte vi en opfølgning med et indlæg om Apple har 75 procent af overskuddet på smartphonemarkedet – Artiklen kan du læse her her. Tjek de seneste nyheder om temaet her.