EU fortsætter plan om chipproduktion

EU har tidligere annonceret en storstilet plan for at øge regionens chipproduktion og man er nu kommet et godt skridt videre i processen.

EU fortsætter plan om chipproduktion

Reuters fortæller, at EU Kommissionens plan om at sætte skub i chipproduktion inden for EU er videre i sin proces efter at repræsentanter fra medlemslandene er blevet enige om et ændret forslag.

Med baggrund i information fra en repræsentant fra Europarådet fortæller Reuters, at European Chips Act er blevet godkendt af EU’s medlemslande.

Et møde skal finde sted i begyndelsen af december for at godkende forslaget, inden det går videre til Europa Parlamentet.

Se også: Abonnementer til brug i EU

Investerer 43 milliarder euro i chipproduktion

EU investering i egen chipproduktion er vurderet til at være 43 milliarder euro – 357 milliarder kroner – værd som finansiering fra en kombination af offentlige og private bidragsydere.

Der skal efter sigende allerede være anmodet om ændringer, blandt andet af hvilke typer af chipproduktion, der bliver støttet.

Reuters påpeger, at selvom projektet er under udvikling, er der stadig visse udfordringer omkring sammensætningen af finansieringen.

Se også: Telefoner med de kraftigste chips

Markedsandel skal fordobles inden 2030

At sende penge ind i Europas halvledersektor skal sætte skub i andelen af chips, der produceres i Europa. Målet er at fordoble den globale markedsandel af aktører i regionen til 20 procent inden 2030.

I dag er halvlederindustrien domineret af selskaber i Asien.

Udover Europa har også USA gjort tiltag, der skal øge produktionen i landet, planer der kom på banen som en konsekvens af problemerne med leverancer på grund af coronarelaterede restriktioner.