Første rygmarvsoperation med augmented reality fuldført

Første rygmarvsoperation der benytter en robotplatform og augmented reality er fuldført - gik langt hurtigere end normal operation.

Første rygmarvsoperation med augmented reality fuldført

Den første rygmarvsoperation, hvor en robotplatform kombineret med augmented reality har netop fundet sted. Det er en Dr. Poelstra, der sammen med The Nevada Spine Clinic har fuldført en operation på en patient, hvor Medtronic’s Mazor X robotplatform sammen med Augmedics netop godkendte xvision-headset med augmented reality blev taget i brug.

Se også: Priser på AR-headset

Rygmarvsoperation med augmented reality

Normalt ville en sådan operation have varet mellem seks og syv timer, men denne AR-baserede operation tog omkring to timer. Årsagen til, at det kunne gøres så markant hurtigere, skyldes, at kirurgen mere præcist kunne identificere, hvor der skulle opereres og hvor implantater skulle sættes ind, med dette nye udstyr.

Inden selve operationen har en ortopædisk ekspert og neurologisk rygmarvskirurg brugt robotplatformen til præcist at planlægge operationen ned i mindste detaljer. Det gjorde operationen langt mindre indgribende og dermed også langt mere tidseffektiv.

Dette gjorde også, at operationen blev mere sikker, da risikoen for vævskader under operationen også blev formindsket.

Se også: Nyheder om augmented reality