Forskere modificerer høretelefoner til at tolke tegnsprog

Forskere har modificeret et par støjreducerende høretelefoner, så de kan oversætte tegnsprog, når de kobles til en smartphone.

Forskere modificerer høretelefoner til at tolke tegnsprog

Hvis man gerne vil kunne forstå tegnsprog, så er man nødt til at modtage undervisning og lære at læse tegnsprog. Den slags kan jo tage tid, og derfor er der ikke mange, der kan tegnsprog. Det gør det sværere for personer med nedsat hørelse eller en talefejl at kommunikere med andre mennesker.

Headset kan oversætte tegnsprog til lyd

I fremtiden kan det dog blive sådan, at vi slet ikke behøver lære tegnsprog. Det takket være arbejde, en gruppe forskere fra universitetet i Buffalo har gjort. De har modificeret et par støjreducerende høretelefoner, så de kan ”se” og oversætte tegnsprog, når de kobles til en smartphone.

Navnet på det hele er SonicASL, og det benytter Doppler-teknologi til at opdage bittesmå udsving i akustiske lydbølger, der skabes, når en person bruger hænderne.

Se også: Priser på headset

Godt resultat

Indtil videre har systemet været utroligt effektivt i 93,8 procent af de tests, man har udført både indendørs og udendørs.

Det skal siges, at kun 42 ord blev brugt i testen, og at forskerne effektiviteten faldt til 90,6 procent, når de prøvede at sætte små sætninger sammen.

Der er stadig meget arbejde forude, men forskerne er optimistiske, at resultaterne viser potentiale for projektet, og at det vil hjælpe med at forbedre kommunikationen mellem døve og hørende. Forskerne håber også, at SonicASL i fremtiden kan bruges til at aflæse ansigtsudtryk.

Se også: Nyheder om teknologi og tilgængelighed