Google Assistant får nye funktioner i dit smartwatch

Google er så småt begyndt at lancere en række tilføjelser til Google Assistant i Wear OS.

Google Assistant får nye funktioner i dit smartwatch

I sidste uge annoncerede Google en række nye funktioner til Assistant i Wear OS. Nu ser til ud til, at opdateringen så småt er ved at rulle ud i hele verden.

Her i Danmark er den også så småt begyndt at være tilgængelig. Men som så ofte før er dansk ikke tilgængeligt med den første opdatering.

Læs også: Android Wear skifter navn til Wear OS

Virker det så med googles assistent? Det korte svar er ja.
Det er selvfølgelig ikke optimalt, at man ikke kan bruge dansk, men hvis man er nogenlunde ferm til engelsk går det ret smertefrit. Mulighederne for at afspille musik, lave påmindelser og foretage opkald, uden at skulle have telefonen op af lommen, er dog ikke banebrydende. Men bruger du din smartphone på farten er det et rart værktøj.

Hvor flydende de forskellige funktioner kører, afhænger også meget af dit ur. Som det er med det meste elektronik, vil nyere hardware unægteligt køre mere gnidningsfrit end ældre hardware.

Læs også: Google Assistent i Danmark er lige om hjørnet

Personligt bruger jeg et smartwatch, fra Michael Kors, som har mere fokus på design end teknologien i uret. På trods af den åbenlyse nedprioritering af hardwaren synes jeg egentlig, at den nye opdatering kører glimrende. Men hvis du ejer et lidt mere “high tech” smartwatch, vil du formentlig kunne få endnu mere ud af den nye Wear OS.

Artiklen fortsætter under billledet…

Wear OS screenshot
Selve Wear OS app’en på telefonen er ret ligetil. Den tilbyder dig blandt andet at personalisere din Google Assistent, tage screenshots af selve uret og selvfølgelig ændre urskive. Foto: Mobilsiden.dk

Listen af smartwatches som allerede nu skulle kunne opdateres til den nye software er lang, og de fleste populære modeller er inkluderet. Hele listen, samt et overblik over alle funktionerne, kan findes her.