Google Assistent flytter ind i Google Maps

Nu kan du snart svare på beskeder uden at lukke Google Maps appen. Google Assistent bliver nemlig en del af Google Maps.

Google Assistent flytter ind i Google Maps

Google Maps og Google Assistent er to virkelig populære apps, som findes til både iOS og Android. Nu flytter assistenten ind hos Google Maps, hvilket fremover vil gøre det muligt at svare på bl.a. beskeder, uden at skifte væk fra Maps på mobilens skærm.

Det vil også blive muligt at afspille musik, dele din lokation og meget andet. Det giver, kort sagt, rigtig god mening at lade Google Assistent blive en del af Google Maps. Men der ligger også en dybere tanke bag.

Læs også: Google Maps hjælper nu pendleren bedre på vej

For udover at det er praktisk at have Googles digitale assistent klar i Google Maps, så giver det også rigtig god mening for selve udbredelsen af den. I Android er den personlige digitale assistent indbygget i hele systemet, hvilket betyder at man bare skal trykke og holde på “hjem”-knappen, hvorefter den dukker op. Det er lidt en anden sag med iOS, hvor Google har kæmpet for, at få flere brugere til at bruge deres assistent.

På iOS kræver det nemlig, at man henter en separat app fra App Store, hvilket de færreste gider. Senest fik Google integreret deres assistent i Apples assistent Siri, hvilket kræver både Googles Assistent app og at folk bruger Siri. Derimod giver en integration i Google Maps langt større mening, da korttjenesten allerede bliver brugt på et stort antal iOS enheder og Android enheder. Er Maps installeret på din iPhone, så er Google Assistent der også og er klar til brug. 

Ved Google event på CES fortalte søgegiganten, at de allerede var færdige med at integrere assistenten på både Android og iOS.

Læs også: Google Maps hjælper snart med at finde parkeringspladser