Google betaler Apple milliarder for at være standard søgemaskine

Efter sigende betaler Google Apple et horribelt højt beløb om året for at være standard søgemaskine på iPhones og iPads. Det mener USAs justitsministerie opretholder et ulovligt monopol.

Google betaler Apple milliarder for at være standard søgemaskine

Google betaler flere penge til Apple end nogen anden virksomheden. Det er åbenbart meget attraktivt at være standard søgemaskine på Apples iOS-enheder, hvorfor Google betaler et sted mellem 8-12 milliarder dollars om året. Det mener USAs justitsministerium er konkurrenceforvridende og har derfor indgivet en konkurrencesag.

USAs justitsministerium mener at denne aftale opretholder et ulovligt monopol. Aftalen blev opdateret af Apple i 2017 og betyder, at Google er standard søgemaskine på Apples enheder og tjenester, så som iPhone og Siri. Angiveligt er dette det største enkeltstående beløb Google betaler til nogen. Beløbet er så stort, at det tegner sig for 14 til 21 procent af Apples årlige overskud.

Læs også: Smartskærme med Google Assistent får stor opdatering

Ulovlige taktikker

Anklagere hævder, at aftalen er repræsentativ for ulovlig taktik, der bruges til at beskytte Googles monopol og kvæle konkurrencen. Ifølge justitsministeriet kommer næsten halvdelen af ​​Googles søgetrafik nu fra Apple-enheder, og udsigten til at miste aftalen er blevet beskrevet som “skræmmende” og et “kode rødt”-scenario inden for virksomheden. Googles søgetrafik er integreret i forretningsmodellen på grund af dets annoncesystem.

Ligeledes er Apple kommet under under beskydning for at lette konkurrencebegrænsende adfærd ved at indgå aftalen og udtrække flere penge med regelmæssige genforhandlinger. Selvom de to virksomheder er konkurrenter i Silicon Valley, siges aftalen at være en del af “en usandsynlig sammenslutning af rivaler.”

New York Times, som har bragt den nyhed, spekulerer i, at en sådan sammenbrud kan skubbe Apple til at erhverve eller bygge sin egen søgemaskine. Det ville være katastrofalt for Google, som tilsyneladende ikke har nogen måde at erstatte den trafik, de dermed mister.

Læs også: Apple er det mest værdifulde brand i verden