Google døber den næste Android-version Marshmallow

Google løfter sløret for, hvad den kommende Android-version (hidtil kendt som Android M) får som kaldenavn og hvilket versionsnummer, den får.

Google døber den næste Android-version Marshmallow

En fast tradition hos Google er at tildele hver Android-version unikke kaldenavne ud fra søde desserter, kager og lækkerier, og Android-versionen med det midlertidige navn, M, er bestemt heller ingen undtagelse.

Læs også: Næste Android M statue teaset (VIDEO)


Google afslører nu i et blogindlæg, hvad navnet på den næste Android-version bliver. Spekulationerne har været mange – blandt andet Milkshake og Milky Way – men valget er faldet på Marshmallow – altså skumfidus. I den anledning er der som altid opstillet en ny, stor Android-statue i forhaven til Googles hovedkvarter, Googleplex.

Med afsløringen følger også altid en video, hvor afsløringen af det nye Android-navn og den tilhørende figur finder sted foran et altid stort publikum.

Android Marshmallow bliver version 6.0

Den seneste nuværende version af Android hedder Lollipop og har version nummer 5.1.1. Mange så det næste oplagte versionsnummer som 5.2, men Google har alligevel taget et noget større spring og er gået helt op til version 6.0.

Læs også: Android M er officielt – de 6 største nyheder

Det nye versionsnummer fremgår også i Googles nye blogindlæg, og det sker i forbindelse med udgivelsen af den tredje og sidste betaudgave af den kommende Android-version (hidtil kendt som M), inden den er klar til udgivelse i sin endelige form til din smartphone.

Det tredje smugkig på Android 6.0 Marshmallow skal manuelt downloades og installeres på de såkaldte Nexus-produkter fra Google. Det vil med andre ord sige Nexus 5, Nexus 6, Nexus 9 og Nexus Player. Hvis du har mod på og har teknisk snilde til at installere den nye Android-version, foregår det på denne side.

Seneste tilføjelse til historien

Få den kronologiske fortsættelse af sagen og anvisning til hvor du finder seneste nyt om temaet. mobilsiden kunne ikke slippe historien. 13/8/2015 postede redaktionen en ny vinkel med nyheden Google introducerer kreative Android-eksperimenter – Det videre forløb i sagen finder du her. De sidste nyheder om emnet finder du her.