Google Drev får nyt udseende og nye funktioner

Google Drev får et nyt udseende, som en del af Googles plan om at gøre brugeroplevelsen så ens som muligt, på tværs af deres applikationer.

Google Drev får nyt udseende og nye funktioner

Google er stille og roligt i gang med at opdatere deres apps, med nyt tema og nye funktioner. Nu er turen kommet til Google Drev, der bliver opdateret på både Android og iOS-enheder.

Læs også: Nu kan man ændre farve på smartpærer i Google Home

Farvemæssigt er der ikke den store forskel. Google Drev er i forvejen overvejende hvid, hvilket går igen i det nye tema, dog med en anderledes opsætning af faner, søgebar og funktionstaster.

Google Drive opdatering

De nye ændringer i Google Drev

For det første får Google Drev en ny “Home”-fane. I lighed med Google Drev via en browser, vil fanen indeholde de filer, der er vigtigst for brugeren. De pågældne filer bliver valgt ud fra kriterier som hvornår de sidst er blevet redigeret, hvem de bliver delt med og hvilke filer der oftest bliver åbnet på det pågældne tidspunkt på dagen. På “Home”-fanen vil der også være hurtig adgang til “Mit Drev”, “Team Drev” og “Computere”, hvis man har backup af filer fra en lokal maskine.

Læs også: Gmail får nyt, kridhvidt design til Android og iOS

App’en får også en mere intuitiv navigationsbar i bunden, som gør det lettere at skifte mellem “Home”-fanen, stjernemarkerede, delte filer og alle filer. Også søgefunktionen vil fremover være tilgængelig på tværs af faner og mapper. Rullemenuen, der er tilknyttet de enkelte filer, bliver også mere intuitiv. Menuen vil fremover organisere sig efter de mest brugte funktioner, så de mest brugte funktioner kommer øverst.

Google har allerede startet udrulningen af opdateringen til iOS, mens udrulningen på Android-enheder starter den 18. marts.