Google Drev vil snart forhindre dig i at dele ”ulovlige” filer

Gemmer du indhold, som Google mener er ulovligt, på Google Drev, så vil indholdet blive blokeret fra at kunne deles med andre.

Google Drev vil snart forhindre dig i at dele ”ulovlige” filer

Cloud lagring og en tjeneste som Google Drev er enormt nyttigt. Du kan uploade filer der og synkronisere dem på tværs af enheder, og du kan også hurtigt dele filer med en anden person. Det ser dog ud til, at Google snart kan kontrollere de filer, som du deler, især hvis de mener, at en fil kan have overtrådt deres politikker.

Skal overholde Googles servicevilkår

I et indlæg på sin blog fortæller Google, at når en fil er blevet identificeret som værende i strid med virksomhedens servicevilkår eller programpolitikker, kan den blive begrænset. Dette vil blive vist som et flag ved siden af filnavnet, og når en fil er begrænset, vil brugerne ikke længere kunne dele den med andre.

Den anvender også denne begrænsning med tilbagevirkende kraft på dem, som du måske allerede har delt den med.

Google skriver: “Nu vil ejeren af elementet i Google Drev modtage en e-mail med besked om den trufne handling og en advarsel om, hvordan han/hun kan anmode om en revision af begrænsningen, hvis han/hun mener, at der er tale om en fejl. For elementer i delte drev vil lederen af det delte drev modtage meddelelsen.”

Se også: Bedste mesh netværk

Skal forhindre deling af ulovligt materiale

Google bemærker, at dette sker for at forhindre misbrug af selskabets tjenester, hvor nogle personer måske bruger Google Drev til at hoste ulovligt indhold som malware, seksuelt eksplicit materiale og så videre.

Google fortæller på sin blog, at der vil være et system, hvor brugerne kan indsende en anmodning om gennemgang, hvis man mener, at en fil er blevet begrænset ved en fejltagelse. Det er uklart, hvor lang tid en sådan gennemgang kan tage.

Se også: Mobilt bredbånd