Google Foto: Gemmer og organiserer dine fotos – for evigt

Google relancerer deres Foto-applikation som dit intelligente digitale fotoalbum. Se nyhederne her.

Google Foto: Gemmer og organiserer dine fotos – for evigt

Vi tager billeder som aldrig før, derfor bliver det også sværere at organisere og gemme fotos. Det problem mener Google at have løst med en grundig revidering af galleri-app’en Google Foto.

Google Foto bryder nu ud fra sin søster-app Google + skygge, og træder i karakter som en central app hvorfra du nemt kan holde styr på alle dine film og fotos.

Overblikket skabes via en nyt, forenklet interface, hvor du hurtigt kan finde frem til det ønskede billede. Det sker nu ved to-finger zoom hvor du ved et svirp kan zoome ind og ud fra dags-, måneds- eller endda årsvisning.

Se også: Her er alle nyhederne fra Googles 2015-keynote

Mange oplever, at det er tidskrævende at sortere og organisere fotoalbums. Det problem lover Google at det vil løse for dig, ved automatisk at scanne og indeksere dine fotos indhold.

Derefter kræver det kun et søgeord eller to for at finde relevante mindesmærker eller personer i dine fotos og film. Det kan lyde som en sikkerhedsmæssig risiko, men Google forsikrer at dine grupperinger vil forblive private.

Gratis og næsten uden begrænsninger

For at sikre at dine fotos ikke går tabt, synkroniseres indholdet med Googles Photo-skyen, hvor ubegrænset lagerplads stilles til rådighed – forudsat at dine fotos ikke fylder mere end 16 megapixels eller dine film maksimalt gemmes i Full HD.

Tjenesten er gratis og giver dig mulighed for at se, eller gense, dine billeder på enhver browser samt iOS eller Android-enhed, inklusive Chromecast eller Android TV.

Er dine billeder i højere opløsning kan de også indgå i Google Foto. Dine originaler vil her gemmes i Google Drev hvor 15GB stilles gratis til rådighed. Denne plads kan udvides med 100GB for omkring 20 kr./md. Eller 1TB for 100 kr./md.

Læs også: Android M er officielt – de 6 største nyheder

Forbedrer dine billeder

For at få det bedste ud af dine billeder rummer Foto-app’en også rige redigeringsmuligheder. Fotos har en indbygget assistent-mode, som blandt tilbyder at sammenstykke collager, kreere animationer eller kortfilm ud fra dine film og videoer.

Deling af de kreerede fotos og film er naturligvis indbygget. Du kan dele på de sociale medier, men samtidigt også vælge at skabe et download-link som du kan dele med venner, familie og bekendte.

Vil du prøve Google Fotos kan du hente den iOS her eller Android her. Herunder kan du se Google præsentation af deres nye app-løsning.