Google Fotos giver længere ikke fri plads til nogle filtyper

Google Fotos er bl.a. blevet populært for at tilbyde ubegrænset lagerplads, men fremover vil nogle filtyper ikke indgå i dette.

Google Fotos giver længere ikke fri plads til nogle filtyper

Google Fotos med ubegrænset lagerplads? Ikke længere. Tidligere har Google med deres Fotos service tilbudt ubegrænset lagerplads til billeder og videoer, så længe var gik med til Google komprimering, men det er fra den 6. december blevet lavet om. 

Derfor vil nogle enkelte typer videofiler ikke længere være understøttet i den ubegrænsede udgave. Heldigvis er stadig de mest populære video filformat understøttede, hvor imod den type som filer, som de dyrere kamera kan skyde i, fremover optager plads. Det er fx filtyper som VOB, H4V og RAW.

Listen over godkendte filtyper er noget længere: .mpg, .mod, .mmv, .tod, .wmv, .asf, .avi, .divx, .mov, .m4v, .3gp, .3g2, .mp4, .m2t, .m2ts, .mts, and .mkv.

google fotos
Foto: Google

Sådan ser du om du har videofiler der optager plads

Vil du se om du har videofiler liggende som Google Fotos, som optager lagerplads? Det er ganske let at tjekke. På Google Fotos hjemmeside går man ind i indstillinger. Her finder man menupunktet “ikke-understøttede videoer”. Her ligger der både filtyper der ikke er understøttede, samt filer der, af en eller anden årsag, ikke kan behandles.

Man kan sagtens have alle video filtyper liggende på Googles Fotos. Den eneste forskel er at nogle filtyper fremover vil optage noget af den plads man har på ens Google konto.

Du kan på Googles Support side læse mere om det.

Læs også: Google Fotos tilføjer dybderedigering til iPhones