Google Home, en højtaler der gør dit hjem klogere

Google Home er en vaselignende højtaler der lytter til dig mens den organiserer og styrer dit hjem

Google Home, en højtaler der gør dit hjem klogere

Google vil gøre dit hjem smartere med den intelligente Home-højtaler – en intelligent højtaler der vil organisere og assitere med at styre dit hjem.

Den styres hovedsagligt ved almindelig tale, hvor Googles stemmegenkendelses-teknologi forstår, når du beder om at få slukket lyset, finde en film og vise den på TV’et eller skrue ned for musikken i børneværelset. Forudsat at du har smart-pærer, smart-TV og smart-højtalere der understøtter den nødvendige Google Cast-teknologi.

Dermed er Google Home en legemliggørelse af den digitale personlige assistent, som i dag findes i din smartphone i form af Apples Siri, Google Now eller Windows Cortana.

Læs også: Større tilfredshed med Siri end Google Nu og Cortana

Google Home
Foto: Google

Skræddersyet til dit hjem

Den ligner en pyntevase, og det er meningen, for den skal kunne indgå i hjemmet uanset hvorvidt den står i stuen, soveværelset eller køkkenet. Et design med udskiftelige bunde i forskellige farver og materialer, gør det samtidig muligt at matche den til netop dit hjem.

Se også: Google I/O 2016-keynote: Her er alle nyhederne

Den fylder ikke mere end et kaffekrus, og gemmer på en enkel driver som trods sin størrelse loves, af Google, til at levere en rig bas og veldefinerede diskanter når den afspiller musik. Sammen med Google Cast teknologien, kan Google Home grupperes sammen med hjemmets øvrige multirums højtalere.

Du kan se Google home i aktion herunder:

Google Home
Foto: Google

Mere end Google Nu

Hvor smartphonen er personlig, er Google Home tænkt som hjemmets butler, der lytter til alle beboeres ønsker og forbinder dem med hjemmets forbundne enheder.

Google Home vil dog kun understøtte en enkel konto ved lanceringen, men multi-user support skulle være klar snarligt efter lanceringen.

Hvornår den kan købes, eller bare hvor meget Google Home vil koste, oplyser søgegiganten ikke endnu.

Den placerer sig i direkte konkurrence med Amazons tilsvarende Echo-højtaler der i dag kan erhverves for 179 amerikanske dollars, svarende til omkring 1.200 kroner.

Læs også: Google Instant Apps: Slip for at have apps på mobilen