Google I/O 2024: Disse nyheder kan du forvente

Googles store, årlige udviklerkonference finder sted i aften. Se hvilke nyheder vi forventer, at Google præsenterer klokken 19:00.

Google I/O 2024: Disse nyheder kan du forvente

Googles store udviklerkonference, Google I/O, er lige om hjørnet. Her kan du se, hvad vi forventer os af Googles store event.

Sidste års Google I/O-events bør give os en idé om, hvad det kommer til at handle om i år: Først og fremmest kommer det til at handle om AI. Google vil højst sandsynligt lancere flere generative AI-funktioner drevet af sprogmodellen Gemini. Samtidig vil vi nok også få nogle nyheder om det kommende Android 15 – og mere AI.

Se også: Google giver dig Circle to Search på iPhone

Nye Gemini-produkter på vej

Det er muligt, at vi også får nogle nye produkter at se, men nu har Google lige lanceret sin nye Pixel 8a-mobil, så der er ikke lige nogen oplagte nyheder på den front. Vi havde dog egentlig forventet, at Google ville vente med at afsløre Pixel 8a til Google I/O. I stedet blev den lanceret en uge før I/O.

Så er det jo oplagt at tænke, at Google kommer med en anden hardwarelancering, der skal få mest mulig opmærksomhed. Sidste år lancerede Google både Pixel 7a, Pixel Tablet og Pixel Fold (Fold er ikke lanceret i Danmark). Der har været enkelte rygter om Pixel Fold 2, men færre, end der plejer at være lige op til en lancering. Der har været flere rygter om Pixel 9-serien, men de bliver typisk lanceret i oktober, og vi forventer ikke, at Google ændrer noget radikalt her.

Det er dog sandsynligt, at Google kommer med nogle teasere til Pixel 9-serien. Pixel Tablet 2 er da også en mulighed, men her har Google netop lanceret den originale Pixel Tablet uden dockingstation til en lavere pris. Derfor virker det usandsynligt, at vi får en Pixel Tablet 2 at se inden for de kommende måneder.

Google I/O 2024 lader altså ikke til at blive den helt store hardwarefest.

Se også: Bedste tilbud og priser på Googles telefoner

AI hele dagen lang

Vi er til gengæld 100 procent sikre på, at Google kommer til at fortælle en masse om AI. Der er løbende kommet nyheder om AI og Googles Gemini AI-chatbot. Der er rygter om, at Google er i forhandlinger med Apple om at udvikle generative AI-funktioner til iOS, men det vil i givet fald først blive afsløret ved Apples WWDC-udviklerkonference i juni.

Vi forventer derfor, at Google vil fortælle meget mere om, hvordan det går med at udvikle flere AI-apps og -tjenester. Her forventer vi, at Gemini vil blive langt mere integreret del af Google Assistant. Det er også muligt, at Gemini helt kommer til at afløse Google Assistant.

Måske får vi mere at se til den nye AI-drevne søgemaskine, SGE (Search Generative Experience), som endnu ikke er tilgængelig i Danmark.

Se også: Prisfald: Google Pixel Tablet kan nu købes uden dockingstation

Android 15 … og mere AI

Den første Android 15-beta er dukket op, og Google vil muligvis fremvise den næste Android 15-betaversion under I/O. Google har før brugt I/O til at fremvise nogle af deres smarte, kommende funktioner. Her forventer vi igen, at AI også kommer til at fylde en del i den kommende softwareopdatering.

Se også: Guide til det billigste mobilabonnement

Er der overraskelser på vej?

Det er som bekendt svært at spå om fremtiden, så vi kan ikke sige, om Google har nogle overraskelser i ærmet. Hvis de har, kan der både være tale om hardware, software og – du gættede det – AI.

Vi må vente til i aften klokken 19.00 med at blive klogere på, hvad der kommer af  nyheder fra Google. Vi dækker, som altid, de største nyheder fra Googles event.

Se også: Priser og tilbud på mobilt bredbånd