Google giver adgang til Circle to Search på iPhone

Tidligere i år lancerede Google Circle to Search-funktionen til Android. Takket være Google Lens og iOS-funktionen Genveje er Circle to Search nu tilgængelig på iPhone.

Google giver adgang til Circle to Search på iPhone

Tidligere i år lancerede Google en Circle to Search-funktion til Android, som lader dig markere med en cirkelbevægelse, hvad på din skærm du ønsker at foretage en Lens-søgning efter. Takket være Google Lens og iOS-funktionen Genveje kan den smarte Circle to Search-funktion nu bruges på enhver iPhone.

Google har tidligere oplyst, at den største forskel mellem Google Lens og Circle to Search er, at sidstnævnte er universelt tilgængelig på Android med et langt tryk på navigationsbjælken eller hjem-knappen. De deler ellers den samme søge- og OCR-teknologi (optisk tegngenkendelse), men Circle to Search har den fordel, at man kan tegne en cirkel om de ting, som man ønsker at søge efter på billedet i stedet for bare at søge bredt på indholdet i billeder.

Se også: Google lancerer Circle to Search – ny form for Google-søgninger

Sådan aktiverer du Circle to Search på iPhone

Google Lens har længe været tilgængelig på iOS som en del af Google-appen.

Google-appen tilbyder nu en genvej, der tager et skærmbillede og sender det til Google Lens til analyse. Du kan meget nemt aktivere denne genvej til “Søg i dit skærmbillede” med handlingsknappen på iPhone 15 Pro.

Men denne genvej kan bruges på alle andre (moderne) iPhones takket være funktionen “Tryk på bagsiden”. Når denne funktion er aktiveret, kan du trykke to eller tre gange på bagsiden af din iPhone for at starte genvejen:

  1. På din iPhone skal du gå til Indstillinger > Tilgængelighed > Berøring, og trykke på Tryk på bagsiden
  2. Tryk på “Tryk to gange” eller “Tredobbelt tryk” og vælg en handling.
  3. Tryk på “Tilbage” for at anvende indstillingen.
  4. Dobbelttryk eller tredobbelttryk på bagsiden af telefonen for at køre genvejen.

Det er også muligt at downloade Siri-genvejen via Apples hjemmeside.

Når man bruger genvejen, tager ens iPhone et skærmbillede af den aktuelle skærm og sender det derefter til Google Lens for hurtigt at kopiere tekst, oversætte eller udføre en visuel søgning med mulighed for at tilføje en tekstforespørgsel. Ved første kørsel skal du vælge “Tillad altid” for at tillade billeddeling med appen.

Selv om Circle to Search på Android giver en bedre brugeroplevelse, får iPhone-brugere stadig adgang til den samme underliggende søgefunktion via Google Lens-genvejen. Circle to Search er en af de mest praktiske søgefunktioner på en mobil lige nu, så det er godt at se, at Apple-brugere nu også får mulighed for at bruge denne genvej.

Se også: Refurbished iPhone?

Masser af AI-funktioner på vej til iPhone

Apple selv ventes at introducere et væld af smarte AI-funktioner ved dette års WWDC-udviklerkonference. Om vi får noget lignende at se, er endnu for tidligt at sige.

Se også: Bedste priser og tilbud på iPhone