Google kræver snart jævnlige Android-sikkerhedsopdateringer

I Android P sætter Google en stopper for producenternes sløseri med sikkerhedsopdateringer til Android-smartphones.

Google kræver snart jævnlige Android-sikkerhedsopdateringer

Sikkerhed er blevet et større og større samtaleemne inden for mobilverdenen, efterhånden som der er kommet mere opmærksomhed på de mange oplysninger, som telefonerne opbevarer, og som potentielt kan ende i de forkerte hænder, når der jævnligt opdages store sårbarheder i forskellige teknologier og styresystemer.

Android-styresystemet har særligt været plaget af store sårbarheder, og alvoren af sårbarhederne er især blevet tydeliggjort, når det har vist sig, hvor lang tid det tager for de mange forskellige smartphoneproducenter at rette op på de alvorlige sårbarheder. Det kan tage adskillige måneder, før sikkerhedsopdateringerne med de nødvendige rettelser ruller ud til Android-smartphones – hvis de overhovedet gør det.

Læs også: I år er det slut med langsomme Android-opdateringer

For nyligt dukkede det også op, at mange Android-producenter direkte snyder med sikkerhedsopdateringerne. De udsender ganske enkelt månedlige softwareopdateringer for at få det til at fremstå som om, at telefonen er opdateret med de seneste rettelser, men det har vist sig, at mange af disse sikkerhedsopdateringer slet ikke indeholder alle de rettelser, som de burde.

I Android P er jævnlige sikkerhedsopdateringer påkrævet

Problemet med de manglende sikkerhedsopdateringer er Google bekendt med. Derfor bliver gjort til et krav, at mobilproducenterne forpligter sig til at rulle sikkerhedsopdateringer ud med jævne mellemrum, hvis producenterne vil fortsætte med at bruge Android.

I forbindelse med Google I/O blev der afholdt en session kaldet ”What’s new in Android Security”, hvor Googles chef for Android-platformens sikkerhed, David Kleidermacher, udtalte følgende:

”Vi har også arbejdet på at integrere sikkerhedsrettelser i vores aftalevilkår med smartphoneproducenter. Dette vil resultere i en enorm stigning i antallet af enheder og brugere, der jævnligt modtager sikkerhedsrettelser”.

Læs også: Google lancerer Android P Beta: Her er nyhederne

Det er værd at bemærke, at der kun er tale om jævnlige sikkerhedsopdateringer og dermed ikke et krav om, at der skal udsendes hver måned. Hvor ofte Google helt præcist kræver, at sikkerhedsopdateringer udsendes, vides endnu ikke.

Ændringerne er desuden først gældende for Android P, som ventes at blive lanceret i sin færdige udgave i løbet af efteråret. Mange af de enheder, som modtager Android P, er enheder, som er lanceret med Android 8.0 Oreo ud af boksen, og derfor understøtter de også det såkaldte Project Treble (kun udvalgte modeller med Nougat ud af boksen understøtter dette). Project Treble er en masse større ændringer af Android-arkitekturen, som skulle gøre det nemmere at udrulle opdateringerne til telefonerne. Dermed ventes Android P også at rulle ud op til tre måneder hurtigere end normalt.

Smartphoneproducenter har i længere tid klaget over, at opdateringsprocessen er for besværlig, og at blandt andet teleselskaber sløver processen yderligere, fordi de skal gennemgå og godkende dem. Med Project Treble skulle sikkerhedsopdateringer også blive nemmere at rulle ud, men om Googles krav om jævnlige sikkerhedsopdateringer forhindrer producenterne i at fortsætte deres nummer med at rulle ufuldstændige sikkerhedsopdateringer ud, vides endnu ikke.

Fortsættelse følger

Temaet døde ikke med det første redaktionelle stik. mobilsiden fulgte op på sagen. Efterfølgende d. 11/5/2018 bragte vi en artikel omkring Knivskarpt pressefoto viser den kommende Moto Z3 Play – Den videre fortælling finde om emnet finder du her. Seneste nyheder om Smartphone ser du her..