Google lancerer en lynhurtig Assistent

Google er netop nu i gang med deres store Google I/O præsentation. En af de store nyheder er en turboladet Google Assistent.

Google lancerer en lynhurtig Assistent

Googles Assistent har haft travlt de sidste tre år. Den er findes nemlig allerede på mere end én milliard enheder, er tilgængelig på over 30 sprog i 80 lande og kan arbejde sammen med over 30.000 enheder til hjemmet. Den store nyhed til Googles digitale assistent er, at den snart ligger lokalt på hver enkelt smartphone.

Det lyder måske ikke umiddelbart så vildt, men det er faktisk noget af en bedrift. Googles Assistent er nemlig dybt afhængig af Google store datacentre, så den kan forstå når vi taler til den. Netop det laver Google nu om på. 100 gigabyte tale- og sproggenkendelse har de formået at koge ned til kun 500 megabyte, hvorfor den let kan ligge direkte på hver enkelt smartphone og hvor de AI-modeller, der styrer Google Assistent slet ikke længere behøver være afhængig af netforbindelsen. 

Demo af den kommende Google Assistent

Når man fremover taler til Google Assistent, så vil transkriptionen ske i realtid, selv uden adgang til et netværk. Assistenten vil derfor svarer dig ti gange hurtigere og i mange tilfælde være hurtigere til at lave opgaver på din smartphone end du selv kan. Det bliver nemlig muligt at multitaske på tværs af apps, fx ved oprettelse af kalenderaftaler, finde og dele et billede med en ven eller diktere en e-mail. Og alt sammen går endnu hurtigere med “Continued Conversation”, Fortsat Samtale, hvor man kan lave flere forespørgsler til Google Assistent i træk. 

Den nye assistent kommer i første omgang til næste Pixel-telefoner, som lanceres senere i år.