Google Lens ruller ud til Android-telefoner

Googles intelligente feature, Google Lens, ruller nu ud i appen Fotos. Peg kameraet på et objekt, og Google Lens fortæller, hvad der er vist på skærmen.

Google Lens ruller ud til Android-telefoner

Ved Google I/O 2017 viste Google en ny funktion frem kaldet Google Lens, som er en funktion, der automatisk genkender, hvad kameraet i mobilen ser. Peger du kameraet mod en høj bygning, som du ikke lige kan huske hvad hedder, så kan Google Lens genkende objektet og fortælle dig på et splitsekund, at der er tale om Eiffeltårnet. Det samme koncept gælder med alle andre tænkelige hverdagsobjekter.

Siden Google I/O har funktionen kun været tilgængelig som et preview til Googles Pixel-telefoner, men nu ruller den endelig ud globalt. Det oplyser Google i et tweet.

Læs også: Google Lens lader mobilen forstå omverdenen for dig

I første omgang er det dog kun ejere af Android-telefoner, som får adgang til Google Lens via appen Fotos. Google Lens er placeret ude i sidepanelet i venstre side, så kamerafunktionen altid er nem at finde.

Google oplyser også, at man skal have den seneste version af Google Fotos for at få adgang til Google Lens, men udrulningen ser ud til at forløbe over flere dage. I skrivende stund er der ingen på Mobilsidens redaktion, der har fået adgang til Google Lens. Ejere af iPhones får ikke Google Lens i første omgang, men den ”kommer snart”, oplyser Google.

Ud over at genkende objekter kan Google Lens også scanne Wi-Fi-adgangskoder (de såkaldte SSID’er) og automatisk forbinde til netværket. Hvis du eksempelvis er hjemme hos nogen og vil forbinde til deres Wi-Fi, kan du scanne typisk bagsiden af routeren for at forbinde til netværket.

Automatisk genkendelse af objekter er ikke noget nyt. Samsung har siden 2017 haft funktionen Bixby Vision som en del af sin assistent, og Google har i mange år haft appen Google Goggles, der gør præcist det samme. Den nye Google Lens-funktion er dog kraftigt forbedret og anvender i langt højere grad kunstig intelligens end sin forgænger.