Google Pixel og Pixel XL overlever en time under vand – og dog

På papiret er Google Pixel og Pixel XL med IP53-certificeringen hverken vandafvisende eller vandtæt, men i praksis klarer de sig ganske godt - og dog.

Google Pixel og Pixel XL overlever en time under vand – og dog

Da Apple sidste år lancerede iPhone 6s og 6s Plus, viste det sig, at de to telefoner gemte på vandtætte egenskaber. De kunne sagtens klare en time under vand, og den historie ser nu ud til at gentage sig med Googles Pixel-telefoner.

Modsat flere andre nyere topmodeller, bl.a. iPhone 7 og Samsung Galaxy Note 7, er Pixel og Pixel XL fra Google ikke særlig godt beskyttede over for vand. Faktisk lever de på papiret kun op til kravene for en såkaldt IP53-certificering.

5-tallet indikerer, at telefonerne er støvafvisende, mens 3-tallet fortæller, at de kun er sikret mod vand, der sprøjtes fra en dyse under lavt tryk ved en vinkel på maks. 60 grader.

Læs også: Google Pixel: Hopper ikke med på den vandafvisende bølge

Google lover med andre ord intet hvad modstandsdygtighed over for vand angår, men alligevel klarer de sig ikke helt dårligt, når de kommer i kontakt med vand. Flere YouTube-brugere har i de forgangne dage givet sig i kast med at sænke spritnye Pixel-telefoner under vand i længere tid.

Klarer en time under vand, men kameraet driller

Først testede YouTube-brugeren Harris Craycraft Pixel under vand i 30 minutter, hvorefter der ikke umiddelbart var nogle problemer at spore. En opfølgende video tre dage efter viser dog, at der alligevel opstod en mindre, langvarig vandskade. I kameralinsen samlede der sig en god portion kondensvand, som slørede dets fotografier markant. Telefonens øvrige komponenter virkede dog problemfrit.

I en anden video af YouTube-brugeren Jonathan Morrison ses det, at Pixel-telefonerne umiddelbart kan klare sig igennem en time under vand lige som iPhone 6s og 6s Plus. Her ses det dog ikke, om der opstår længerevarende fugtskader i de efterfølgende dage, men det er ganske sandsynligt, når det var tilfældet efter 30 minutters nedsænkning.

Skulle skaden ske, og du taber Pixel-telefonerne – hvis de altså en skønne dag kommer til salg i Danmark – skal du ikke være så bekymret for, om de går helt død. De vil meget vel fortsat fungere, men små fugtskader i bl.a. kameraet kan altså opstå. Vil du gardere dig bedre mod mulige vandskader, er en topmodel som iPhone 7/7 Plus eller Samsung Galaxy S7/S7 edge altså et bedre køb.