Google Stadia kommer til Android TV næste år

Googles kommende streamingtjeneste til spil, Google Stadia, vil næste år blive integreret i Android TV.

Google Stadia kommer til Android TV næste år

Ved dette års International Broadcasting Convention, der er CES eller MWC for TV-industrien, afslørede Google en større plan for Androi TV-platformen. Vi kan forvente en bedre integration af Google Assistent, redesignet appbutik, en såkaldt “Hero”-enhed og ikke mindst Google Stadia til Android TV.

Google præsenterede tidligere i år deres ambitiøse spil-streamingtjeneste, Google Stadia, der muliggør gaming, af høj kvalitet, på de fleste typer enheder: mobiltelefoner, tablets, laptops, PC og TV, uden de typiske høje krav til hardwaren. Med en Chromecast Ultra sluttet til TV’et, og en fornuftig internethastighed, vil spil blive afviklet i 4K ved 60 FPS, uden trælse opstart- og download ventetider.

Det er nu blevet afsløret, at Google har planer om at integrere Stadia i Android TV til næste år, muligvis sammen med Android 11.

Læs også: OnePlus TV får Android TV

Google Stadia
Internetforbindelsen skal være i orden, hvis du gerne vil spille via Stadia. Foto: Google

Stadia lanceres i november

Google Stadia lanceres i november måned i en såkaldt “Founders Edition”. Her betaler man 999 kroner for en Stadia controller, en Chromecast Ultra, tre måneder prøveabonnement samt et “Buddy Pass”, hvor du også kan give en ven tre måneders prøveabonnement på Stadia Pro. I første omgang virker Stadia kun til Pixel-telefoner og Chromecast. 

Læs også: Her er alle spillene til Google Stadia

Til næste år kommer en udgave af Stadia uden abonnement. Her kan du se forskellene på Stadia Pro og Stadia Base:

Stadia
Stadia Pro koster 69 kroner om måneden og Stadia Base er gratis. Spillene koster derudover. Foto: Google