Googles Android-laptop udskudt til næste år

Enheden der skulle forbinde Googles smartphone-, tablet- og laptop-software i en og samme enhed synes at være udskudt med et år.

Googles Android-laptop udskudt til næste år

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Sammensmeltningen af Googles Android og ChromeOS er på tegnebrættet, men flere kilder peger dog på, at der går en rum tid før de første laptops får glæde af sammenlægningen.

Det forenende styresystem går under kodenavnet Andromeda, og rygtes at få sin officielle debut allerede næste uge – men altså uden at nogen tilhørende hardware, som Google ellers har for vane.

Den første laptop født med Andromeda kan der faktisk ventes længe på. I følge Android Police, lyder det fra to separate kilder, at den første Pixel-laptop først vil få sin salgsstart i tredje kvartal 2017.

Se også:  Rygte: Google slår alligevel Android og Chrome OS sammen

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Forsvindende tynd

Selvom der er lang tid til, er visse oplysninger om den Andromeda-laptopen sluppet ud. Den lever under kodenavnet ’Bison’ og vil lægge afstand til Chromebook-segmentet. Det bliver først og fremmest en laptop der kan afvikle Android-apps, men som vil integrere funktioner fra både Chrome-browseren og ChromeOS.

Selve laptopen vil byde på et 12,3” stort display og vil samtidig byde på en dedikeret tablet-mode. Hvorvidt det endelige design vil være foldbart, som Lenovos Yoga-serie eller have et aftageligt tastatur som Microsoft Surface eller iPad Pro er fortsat uvist. Men enheden bliver tynd, med en profil på under 10 mm.

Læs også:  Google Pixel C: En ny tablet-laptop hybrid

Kræfterne vil leveres af Intels laptop-serie af processorer, hvor både Core m3 og Core i5 CPU’er bliver nævnt. RAM bliver der nok af med enten 8 eller 16GB om bord, mens lagerpladsen bliver mere begrænset med enten 32GB eller 128GB at vælge imellem.

Google Bison vil få to USB-C porte til enten tilbehør eller opladning. Af ektraudstyr er en dedikeret Wacom-pen planlagt.

Debutprisen på 799 amerikanske dollars vil placere Google Bison i samme segment som Microsofts sammenlignelige hybrid-tablet, Surface Pro 4.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Hør mere næste uge

Hvordan Googles laptopplaner i sidste ende vil se ud, vil givetvis konkretiseres når selskabet i næste uge afholder deres store presseevent for efteråret. Følge derfor med her på mobilsiden.dk den 4. oktober, hvor Googles planer vil følges tæt.

Læs også:  Googles Pixel-smartphones og 4K-Chromecast lanceres 4. oktober

Seneste nyt om It, tele & tech