Googles besked app Allo lukker og slukker

Google har meldt ud at de lukker beskedtjenesten Allo ned. Brugerne får mulighed for at eksportere beskedhistorikken inden lukningen.

Googles besked app Allo lukker og slukker

Googles kun to år gamle beskedtjeneste, Allo, bliver nu en del af internetgigantens lange liste af nedlagte applikationer. I udgangen af marts måned næste år vil Google nemlig lukke helt ned for Allo, der engang rummede store planer.

Allo skulle nemlig være den store udfordrer til blandt andet Apples iMessage, som Google tidligere har forsøgt at udfordre. Allo giver gode muligheder for at udtrykke sig med emojis, GIF’s og meget andet. Den byder desuden på en indbygget Google Assistent og en god sikkerhed. Men alt dette slutter inden længe.

Læs også: Googles smarte beskedapp, Allo, er nu officiel

Allo blev ikke hvad Google håbede på

Tilbage i april måned meldte Anil Sabharwal følgende, leder af Googles kommunikations gruppe, ud:

“Allo as a whole has not achieved the level of traction we’d hoped for.”

Allo blev kort sagt ikke hvad Google havde håbet på. Derudover har Google i mellemtiden arbejdet på fremtidens SMS, kaldet RCS, som vi tidligere har skrevet om. RCS fungerer dog noget anderledes end fx Allo, hvor det kræver implementering fra den enkelte teleudbyder, men kræver til gengæld ikke en bestemt app, som forbrugeren skal hente og bruge.

Læs også: Google vil erstatte SMS-teknologien med efterfølgeren RCS

Læs også: Google viser nye funktioner med RCS, efterfølgeren til SMS

Brugere af Allo har mulighed for at hente alle beskeder, billeder og historik inden den lukkes ned i slutningen af marts måned.